Recepty, kde je rozmarín
Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br. panenky plnenej fášom rolovanej v
prosciutte a kr....
Pečená hus
U nás, netradične, sme prvý krát na prvý sviatok vianočný piekli hus. Bola štvorkilová takže ostalo na...
Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...
Pečená plnená krkovička
. odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))
Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Paradajková domáca polievka – klasika s gágoríkmi
Jedna z polievok, ktoré som mohol a aj dnes môžem jesť iba doma uvarené; všetky ostatné...
Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...
Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...
Kanec
Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.
Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou
Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná. Aby čo najdlhšie odstáli v chlade.
Do misky si...
Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...
Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...
Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...
Divina na smotane
Toto jedlo varil dnes môj muž a ja som fotila. Keďže máme malú kuchyňu moc fotiek...
Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...
Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...
Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...
Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br. panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr....
Pečená hus
U nás, netradične, sme prvý krát na prvý sviatok vianočný piekli hus. Bola štvorkilová takže ostalo na...
Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...
Pečená plnená krkovička
. odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))
Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Paradajková domáca polievka – klasika s gágoríkmi
Jedna z polievok, ktoré som mohol a aj dnes môžem jesť iba doma uvarené; všetky ostatné...
Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...
Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...
Kanec
Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.
Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou
Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná. Aby čo najdlhšie odstáli v chlade. Do misky si...
Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...
Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...
Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...
Divina na smotane
Toto jedlo varil dnes môj muž a ja som fotila. Keďže máme malú kuchyňu moc fotiek...
Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...
Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...
Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...