Rozmarín

Rozmarín ako ingrediencia v receptoch:

  • Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič (fotorecept)

    Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič (fotorecept)

    Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že pochádzam zo širokorozvetvenej rodiny od našich krásnych Tatier až po starobilú Šumavu. Skrátka my sme Čechoslováci bez pomlčky a kadejakých prívlastkov....

  • Marinovaná krkovička (fotorecept)

    Marinovaná krkovička (fotorecept)

    Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

  • Toskánský bůček

    Toskánský bůček

    Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ale jednou za čas si tuhle dobrotu udělám a mám ráda nové nápady. Seznámila jsem se na FB s dámou, ...

  • Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

    Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

    Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C...

  • Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

    Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

    Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či mäsu a obohatia nápoje....

  • Králičie stehno s pohánkou a koreňovou zeleninou
  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Zapekané šampiňóny (fotorecept)

    Zapekané šampiňóny (fotorecept)

    Tento recept, poteší nejeden jazýček.

  • Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.

  • Kurací pekáč (fotorecept)

    Kurací pekáč (fotorecept)

    Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.

  • Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom a soľou. Dáme piecť pri 200 °C do rúry na 20 minút. Potom vyberieme, zastrekneme vínnym octom a zakryjeme na 10...

  • Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

    Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

    Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v rúre dozlatista.

  • Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

    Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

    Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti rozmarín a dusíme domäkka.

  • Zajačie stehno na slaninke a zelenine
  • Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.

  • Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky...

  • Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer. Zrazu nejde len o zasýtenie, ale aj o zábavu, zážitok, posedenie s priateľmi. A je celkom jedno, či...

  • Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami

    Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ). Keď sú už zemiaky mäkké, pridáme do vriacej vody hrášok a krátko povaríme. Scedíme a zmes zemiakov a hrášku dáme...

  • Medovo-horčicová marináda

    Medovo-horčicová marináda

    V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.

  • Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 –...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist