Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Foto: tatianka2008
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do misy.
- 2
K mäsu pridáme soľ, bazalku, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, mletú rascu, cesnakové korenie, mletú červenú papriku. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť pol hodinu.
- 3
Po pol hodine dáme mäso na plech, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 230 stupňov približne na pol hodinu.
- 4
Po pol hodine odkryjeme alobal a mäso podlejeme. Bez alobalu pečieme ďalej pol hodinu na 180 stupňov.
- 5
Hokkaido tekvicu očistíme a vydlabeme. Nakrájame na hranolky. Dáme ich do misky, pridáme olivový olej, soľ, bylinky (majorán, bazalka, oregano, rozmarín). Všetko spolu premiešame a hranolky rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 6
Upečené mäso vyberieme z rúry a vložíme do nej plech s tekvicovými hranolkami. Pečieme na 180 stupňov približne 30 minút.
- 7
Podávame napríklad s uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu