Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 18. septembra 2024
4
porcie
30 (+ odležanie mäsa minút
príprava
60 + 30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tekvicové hranolčeky:




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do misy.

  2. 2

    K mäsu pridáme soľ, bazalku, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, mletú rascu, cesnakové korenie, mletú červenú papriku. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť pol hodinu.

  3. 3

    Po pol hodine dáme mäso na plech, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 230 stupňov približne na pol hodinu.

  4. 4

    Po pol hodine odkryjeme alobal a mäso podlejeme. Bez alobalu pečieme ďalej pol hodinu na 180 stupňov.

  5. 5

    Hokkaido tekvicu očistíme a vydlabeme. Nakrájame na hranolky. Dáme ich do misky, pridáme olivový olej, soľ, bylinky (majorán, bazalka, oregano, rozmarín). Všetko spolu premiešame a hranolky rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie.

  6. 6

    Upečené mäso vyberieme z rúry a vložíme do nej plech s tekvicovými hranolkami. Pečieme na 180 stupňov približne 30 minút.

  7. 7

    Podávame napríklad s uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!

    Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia