Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou

novalim - fotkanovalim, 20. februára 2024. Komerčný recept.
Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
Foto: novalim

V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes Zobraziť celý popisV zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš. Predsa len sme ho ale jemne ozvláštnili - a to pripravením opekanej knedle z našej bezlepkovej zmesi. Dochutený brusnicovým lekvárom chutil naozaj fantasticky. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
40 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal. (v prášku)
1 kg (kvetová špička alebo močing)
2-3 ks
2 ks zeleninová
3 ks zrelé
2-3 ks (nemusia byť)
150 ml
1 ČL
1 ČL
1-2 PL (alebo Novalim ryžová múka)
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, umyté papriky a paradajky osušíme a nakrájame na pásiky. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do zlatista. Odstavíme asi na pol minúty a pridáme mletú papriku a horčicu. Dobre premiešame a vrátime späť na sporák. Do zmesi pridáme mäso a za stáleho premiešavania restujeme, kým mäso nezhnedne. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Podľa chuti pridáme aj chilli korenie. Dobre všetko spolu opäť premiešame.

  2. 2

    Zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso celé zakryté a vody trochu navrch. Teraz vložíme do hrnca aj paradajky a papriky. Ak varíme v tlakovom hrnci (kuchte), tak od zovretia varíme 35-40 minút. Ak varíme v obyčajnom hrnci, bude to trvať dlhšie (60-90 minút). Varíme do úplného zmäknutia mäsa.

  3. 3

    Kým sa varí guláš, podľa návodu na obale si pripravíme dve knedle. Po uvarení ich necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na menšie kocky. Kúsky knedle potom opekáme na rozpálenom olivovom oleji do chrumkava.

  4. 4

    Ak chceme pridať do gulášu aj zemiaky, pridáme ich do hrnca asi 15 minút pred dovarením (ak varíme v kuchte, tak po dovarení vypustíme paru, otvoríme ju a pridáme zemiaky - varíme potom ešte asi 15 minút). Na záver pridáme do hotového gulášu sušený majorán a necháme mierne vychladnúť.

  5. 5

    Guláš môžeme zahustiť zátrepkou z bezlepkovej múky a šťavy odobratej z guláša. Po pridaní zátrepky, guláš musíme za stáleho miešania priviesť do varu, stiahnuť teplotu a ešte 3 minúty povariť. Guláš podávame s opečenou knedľou, brusnicovým lekvárom a ozdobiť môžeme lístkami rozmarínu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia