Cícerová polievka
Cícerová polievka

Cícerová polievka s paprikou a tahini fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 14:17
Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept)
Foto: tejaja

Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda. Je to chutná, na minerály a vitamíny (hlavne skupiny B) Zobraziť celý popisCícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda. Je to chutná, na minerály a vitamíny (hlavne skupiny B) dosť bohatá strukovina, použiteľná na rôzne druhy jedál. A kto nepozná tahini, môže skúsiť. Možno zachutí. Ak kúpime sterilizovaný cícer, máme chutnú polievku za 20 minút hotovú.

4
porcie
10 (+ varenie cícera minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (varený alebo sterilizovaný)
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 kopcovitá PL
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na malé kocky narezané papriky a asi 2 minúty restujeme.

    Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme uvarený cícer, osolíme, zalejeme vodou a 10 minút na slabom ohni povaríme.

    Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme ľanové semienka a tahini, premiešame a ešte 5 minút spolu varíme.

    Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame ozdobené stonkou rozmarínu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia