Cícerová polievka s paprikou a tahini fotorecept
Foto: tejaja
Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda. Je to chutná, na minerály a vitamíny (hlavne skupiny B) Zobraziť celý popisCícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda. Je to chutná, na minerály a vitamíny (hlavne skupiny B) dosť bohatá strukovina, použiteľná na rôzne druhy jedál. A kto nepozná tahini, môže skúsiť. Možno zachutí. Ak kúpime sterilizovaný cícer, máme chutnú polievku za 20 minút hotovú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme na malé kocky narezané papriky a asi 2 minúty restujeme.
-
3
Vložíme uvarený cícer, osolíme, zalejeme vodou a 10 minút na slabom ohni povaríme.
-
4
Potom pridáme ľanové semienka a tahini, premiešame a ešte 5 minút spolu varíme.
-
5
Podávame ozdobené stonkou rozmarínu.
Diskusia k receptu