Recepty, kde je pór
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...
Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...
Cestovinová panvička s kuracím mäsom na kuriatkach
Kuracie prsia opečieme v panvici s olejom. Pridáme nakrájané kuriatka, sprudka orestujeme, osolíme a...
Bramboračka
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre...
Šalát z húb naložených v soli
Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...
Rybia misa Petrov zdar
Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...
Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...
Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...
Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...
Kapor pečený s jablkami a chrenom
Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...
Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...
Kapor na citrónoch
Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...
Pečený kapor s tvrdým syrom
Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...
Bertin kapor v kapuste
Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.
Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...
Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Polievka z kapra
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...
Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...
Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme,
vypitveme, rozkrojíme na
polovice, osolíme a hlavu
s plutvami odsekneme.
Székelský guláš
Mäso, ktoré sme pokrájali na
malé kocky, dáme do hrnca
s nadrobno pokrájanou cibuľou.
Pridáme aj pretlačený
cesnak...
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu
a pór očistíme a nadrobno
pokrájame.
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Plnené kuracie prsia Kiskörös
Do kuracích pŕs urobíme
nožom kapsu
a naplníme ju husacou
pečeňou. Zvonku
osolíme, okoreníme a na
vymastenom pekáči upečieme
v rúre...
Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame,
opražíme na oleji, pridáme
paradajkový pretlak, pokrájané
párky, pretlačený cesnak
a dusíme asi...
Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa
návodu na obale, scedíme
a odkvapkané dáme do misy.
Premiešame s PL olivového
oleja.
Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme
zovrieť vodu, ktorú osolíme.
Pridáme špagety, uvaríme
ich do polotuha a scedíme.
Scedené...
Syrové tortellini
Na panvici urestujeme na
kolieska nakrájaný pór, prelisovaný
cesnak a na kocky
pokrájanú šunku.
Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa
návodu, scedíme, pokvapkáme
olejom a odložíme
na teplé miesto. Mäso umyjeme,
osušíme a nakrájame
na...

Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

Cestovinová panvička s kuracím mäsom na kuriatkach
Kuracie prsia opečieme v panvici s olejom. Pridáme nakrájané kuriatka, sprudka orestujeme, osolíme a...

Bramboračka
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Šalát z húb naložených v soli
Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

Rybia misa Petrov zdar
Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...

Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

Kapor pečený s jablkami a chrenom
Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Kapor na citrónoch
Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

Pečený kapor s tvrdým syrom
Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...

Bertin kapor v kapuste
Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

Polievka z kapra
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...

Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Székelský guláš
Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak...

Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Plnené kuracie prsia Kiskörös
Do kuracích pŕs urobíme nožom kapsu a naplníme ju husacou pečeňou. Zvonku osolíme, okoreníme a na vymastenom pekáči upečieme v rúre...

Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...

Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...

Syrové tortellini
Na panvici urestujeme na kolieska nakrájaný pór, prelisovaný cesnak a na kocky pokrájanú šunku.

Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...