Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
na 180 °C
Postup
-
1
Omáčka: Kuracie kosti opečieme do hneda, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zarestujeme, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vodou a pridáme sherry a varíme asi 3 hodiny na miernom ohni. Po uvarení všetko precedíme, pridáme šľahačku, dochutíme korením, soľou. Čím dlhšie varíme, tým je omáčka silnejšia.
- 2
Kurací fáš: Časť kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri, pridáme žĺtky, soľ, brandy Matyšák, biele korenie, trošku šľahačky a vymixujeme na pastu.
- 3
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a potrieme kuracím fášom. Pozdĺž kuracích pŕs priložíme na jemné rezance nakrájanú obvarenú a jemne posolenú mrkvu a pór a zvinieme.
- 4
Rozprestrieme sieťku a jemnou vrstvou na ňu natrieme kurací fáš a zabalíme doň naplnené kuracie prsia. Takto zavinuté kuracie prsia pečieme na 180 °C asi 18 minút.
- 5
Náš tip: Fáš je niekdajšie označenie miešaniny, spravidla z mletého mäsa (fašírka) s vajcami, žemľami, strúhankou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu