Postup
-
1
Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút. Pór blanšírujeme – ponoríme na krátky čas do vriacej vody.
- 2
S takto pripraveným pórom zviažeme viac stoniek uvarenej špargle. Uchováme na teplom mieste poliate maslom.
- 3
V kastróliku zohrejeme maslo a pridáme hladkú múku. Takto pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a krátko prevaríme.
- 4
Zjemníme šľahačkovou smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a soľou a prifarbíme kurkumou. Ešte krátko prevaríme.
- 5
Strúhané mandle na panvici nasucho krátko opražíme. Špargľu podávame s citrónovo– maslovou omáčkou a praženými mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu