Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 6. septembra 2009

Suroviny

400 g
200 g
2 PL
2 ks
200 ml
2 ml
1 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút. Pór blanšírujeme – ponoríme na krátky čas do vriacej vody.

  2. 2

    S takto pripraveným pórom zviažeme viac stoniek uvarenej špargle. Uchováme na teplom mieste poliate maslom.

  3. 3

    V kastróliku zohrejeme maslo a pridáme hladkú múku. Takto pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a krátko prevaríme.

  4. 4

    Zjemníme šľahačkovou smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a soľou a prifarbíme kurkumou. Ešte krátko prevaríme.

  5. 5

    Strúhané mandle na panvici nasucho krátko opražíme. Špargľu podávame s citrónovo– maslovou omáčkou a praženými mandľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia