Farfalle s lososovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 g
1 ks
100 g
1 KL
4 PL
1/2 KL
100 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi 2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky. Múku so smotanou vymiešame dohladka. 100 ml vody privedieme do varu a vmiešame do nej vývar. Do vývaru miešame zmes múky so smotanou a privedieme opäť do varu.

  2. 2

    Lososa pridáme do omáčky a podusíme ešte asi 5 minút. Ochutíme soľou a korením. Pór necháme odkvapkať. Kôpor umyjeme a časť z neho odložíme na ozdobenie. Zvyšný kôpor nakrájame najemno a pridáme do omáčky. Medzitým nastrúhame parmezán.

  3. 3

    Z cestovín zlejeme vodu a necháme odkvapkať. Cestovinu, pór a lososovú omáčku naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a ozdobíme kôprom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jumbo
VYBORNE. NO MNE TEN POR TAM VADI A MIESTO KOPRU BY SOM POUZIL BAZALKU ALE TO JE LEN MOJ NAZOR URCITE DOBRY RECEPT




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia