1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi 2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky. Múku so smotanou vymiešame dohladka. 100 ml vody privedieme do varu a vmiešame do nej vývar. Do vývaru miešame zmes múky so smotanou a privedieme opäť do varu.
- 2
Lososa pridáme do omáčky a podusíme ešte asi 5 minút. Ochutíme soľou a korením. Pór necháme odkvapkať. Kôpor umyjeme a časť z neho odložíme na ozdobenie. Zvyšný kôpor nakrájame najemno a pridáme do omáčky. Medzitým nastrúhame parmezán.
- 3
Z cestovín zlejeme vodu a necháme odkvapkať. Cestovinu, pór a lososovú omáčku naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a ozdobíme kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu