Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 27. júla 2009
Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Foto: Pravda

Suroviny

8 ks
2 PL
200 g
100 g
100 g
200 g
100 g
0,4 l




Postup

  1. 1

    Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Do panvice dáme zohriať olej, do ktorého pridáme oravskú slaninu, červenú cibuľu, pór, stopky šampiňónov nakrájané na kocky, kapiu a na koniec nakrájanú paradajku.

  3. 3

    Sprudka o restujeme, pridáme soľ, mleté biele korenie a provensalské bylinky. Touto zmesou naplníme pripravené hlavičky, posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

  4. 4

    Do malého hrnca pridáme bambino syr a na malom ohni ho roztopíme. Pridáme smotanu na varenie, osolíme a krátko povaríme, potom zahustíme škrobom rozrobeným vo vode.

  5. 5

    Podávame ako predjedlo, prípadne ako hlavné jedlo a servírujeme tak, že na tanier na spodok dáme trochu omáčky a zapečené šampiňóny poukladáme navrch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia