Postup
-
1
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút
- 2
Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané rajčiaky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.
- 3
Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky.
- 4
Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky a opražíme na masti.
- 5
Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu