Hovädzia polievka na taliansky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

400 g
1250 ml
4 ks
2 ks
1/2 ks
1 kl
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

  2. 2

    Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané rajčiaky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.

  3. 3

    Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky.

  4. 4

    Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky a opražíme na masti.

  5. 5

    Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia