Zapekané špagety s mäsovými guľkami

redakcia - fotkaredakcia, 18. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 kg
2 ks
5 PL
4 PL
250 g
2 ks
2 ks
150 g
50 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením. Tvarujeme guľky, ktoré do chrumkava opečieme v oleji. Špagety vložíme do vriacej vody a nie úplne ich uvaríme. Pór nakrájame na kolieska. Ošúpeme jablká a rozštvrtíme ich. Vykrojíme jadierka.

  2. 2

    Oboje prelejeme vriacou vodou a potom 2 minúty opekáme. Cestoviny, pór a jablká dáme na panvicu na rozohriaty tuk, pridáme kyslú smotanu, mušt, premiešame a urestujeme.

  3. 3

    Zmes dochutíme soľou a korením, pridáme mäsové guľky. Premiešame ich, posypeme syrom a počkáme, kým sa syr rozpustí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia