Slaný krokodíl

redakcia - fotkaredakcia, 4. augusta 2009
Slaný krokodíl

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

500 g
100 g
250 ml
1 lyžička
1 lyžička
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Droždie a cukor dáme do trochy vlažného mlieka a spolu so zvyšným mliekom, majonézou, soľou a múkou vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto necháme dôkladne nakysnúť, rozvaľkáme na väčší plát.

  3. 3

    Podľa chuti si pripravíme akúkoľvek náplň - na našom obrázku je slaná. Na plát cesta rozložíme náplň - vajcia, pór, šunku a navrch nastrúhaný syr, zvinieme a upravíme do tvaru krokodíla. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry

  4. 4

    Šikovné kuchárky ho výmenou plnky ľahko premenia aj na sladkého krokodíla.

Diskusia k receptu

Vymazať
chmelo
Výborný recept na slané pečivo s cestom sa dobre pracuje a fantázie sa medze nekladú 👏👏👏 ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia