Postup
-
1
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji a dáme na sito odkvapkať.
- 2
Vajcia so soľou rozšľaháme a zmiešame s nadrobno pokrájanou zeleninou. Do zaviazaného čreva na tlačenku nalejeme trochu vajcovej zmesi, vložíme dve polovičky opražených bedlí, zalejeme vajcami so zeleninou a tak postupujeme, kým neminieme všetky suroviny.
- 3
Potom tlačenku pevne zaviažeme a varíme ponorenú vo vode aspoň pol hodiny, kým sa vajcia nezrazia.
- 4
Podávame ju studenú s hriankami, pečivom, majonézou, kečupom a rôznymi, najmä cesnakom a pamajoránom korenenými studenými omáčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu