Tlačenka z bedlí

redakcia - fotkaredakcia, 27. júla 2009

Suroviny

15 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji a dáme na sito odkvapkať.

  2. 2

    Vajcia so soľou rozšľaháme a zmiešame s nadrobno pokrájanou zeleninou. Do zaviazaného čreva na tlačenku nalejeme trochu vajcovej zmesi, vložíme dve polovičky opražených bedlí, zalejeme vajcami so zeleninou a tak postupujeme, kým neminieme všetky suroviny.

  3. 3

    Potom tlačenku pevne zaviažeme a varíme ponorenú vo vode aspoň pol hodiny, kým sa vajcia nezrazia.

  4. 4

    Podávame ju studenú s hriankami, pečivom, majonézou, kečupom a rôznymi, najmä cesnakom a pamajoránom korenenými studenými omáčkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia