4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
310 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme 2,5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na mierny oheň a penu často odoberáme, a to až do chvíle, kým polievka nezačne vrieť. Vtedy poodkryjeme pokrievku, aby mohla unikať para a varíme. Očistenú a nepokrájanú zeleninu pridáme k mäsu súčasne s cesnakom a s cibuľou, do ktorej sme zapichli klinček.
- 2
Ešte raz odoberieme penu. Do jemnej gázy zabalíme špikovú kosť a vložíme k mäsu hodinu pred skončením varenia. Varenie polievky trvá 3,5 hodiny.
- 3
Polievku precedíme a pred podávaním ju zafarbíme niekoľkými kvapkami karamelu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu