Parmezán

Parmezán ako ingrediencia v receptoch:

  • Tagliatelle s lesnými hubami

    Tagliatelle s lesnými hubami

    Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom oleji. Primiešame uvarené cestoviny, dochutíme soľou, korením a bylinkami.

  • Recept bez obrázku

    Pečená cvikla s morčacím mäsom

    Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu. Vložíme do pekáča a v horúcej rúre pri teplote 200 °C pečieme asi 70 minút. Morčacie prsia umyjeme, osušíme...

  • Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

  • Zapečené špagety cacciatore

    Zapečené špagety cacciatore

    Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu. Keď máme tieto suroviny do zlatista orestované, pridáme šampiňóny a krátko povaríme. Potom pridáme čierne olivy a olúpané paradajky vo vlastnej...

  • Recept bez obrázku

    Špagety so zemiakmi

    2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do zmesi vmiešame olej. Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a varíme v osolenej vode 20 minút. Fazuľky rozpolíme a varíme v...

  • Zeleninové fussili

    Zeleninové fussili

    Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a fazuľkovými strukmi krátko orestujeme na masle.

  • Recept bez obrázku

    Lasagnové závitky

    V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou. Kým sa lasagne varia, osmažíme na oleji najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Cibuľovú zmes zmiešame s ricottou. Pridáme...

  • Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, varenými zemiakmi. Dochutíme čerstvou bazalkou, čili, soľou a zmesou farebného korenia.

  • Recept bez obrázku

    Rúrky v cibuľovej omáčke

    Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.

  • Kuracie gnocchi

    Kuracie gnocchi

    Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso. Pridáme píniové oriešky a pripravené bazalkové pesto.

  • Čierne špagety s plodmi mora
  • Tuniak s rukolou a parmezánom

    Tuniak s rukolou a parmezánom

    Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

  • Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

    Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

    Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

  • Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou

    Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou

    Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, nakrájanú cibuľu a hlivu nakrájanú na rezance.

  • Recept bez obrázku

    Cestovinová omeleta

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

  • Recept bez obrázku

    Lososové cestoviny

    Najprv si dáme variť cestoviny.

  • Tortiglioni s brokolicou a nivou

    Tortiglioni s brokolicou a nivou

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode.

  • Recept bez obrázku

    Vegetariánske špagety

    Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme k cibuli a spolu smažíme ďalej.

  • Fettuccine ai funghi

    Fettuccine ai funghi

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom

    Najprv si pripravíme cestoviny, ktoré uvaríme tak, aby boli dostatočne mäkké (nie rozvarené).



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist