Kurací hamburger

sisok - fotkasisok, 17. marca 2013
Kurací hamburger
Foto: sisok

A opäť, recept na trošku obmenu - tentokrát klasického hovädzieho hamburgeru.

4
porcie
13 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
4 ks
120 g
1/8 hlávky
1/8 hlávky
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 PL
1 KL
1 ks
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    V blenderi som si rozmixovala kuracie mäsko, očistenú cibuľu, vajíčko, strúhanku a permezán. Osolila a okorenila. Rúčky som si navhlčila a z mäsovej hmoty som si vytvarovala 4 steaky a vložila do chladničky.

  2. 2

    Na takéto receptíky si robím domácu majonézu, aby som si mohla vybrať ingrediencie, ktorými ich ochutím. Takže si žĺtko vymiešam s dijonskou horčicou, nech to má grády, pridám rozpučený cesnak. Osolím, okorením a za rýchleho miešania pomaly prilievam olej. Miešam, miešam, miešam, až kým nedostanem peknú hladkú majonézu. No a nakoniec som pridala najemno nakrájanú šalotku a kečup.

  3. 3

    Červenú a bielu kapustu som si nakrájala na tenké pásiky a zaliala horúcou vodou, prikryla a nechala odstáť. Jablko som si nakrájala na tenké pásiky a zmiešala s kapustou. Mrkvu som si nastrúhala na jemno, ak chcete, pridajte ju ku kapuste, no ja som ju nechala separovanú. Cibuľu som si nakrájala na kolieska a nechala som ju trošku skaramelizovať, aby dodali svoju charakteristickú sladkastú chuť.

  4. 4

    Kuracie steaky som si opiekla na oleji, asi tak 5 minút na každej strane. Chlebíky na hamburger som zabalila do alobalu a vložila do teplej, ale vypnutej rúry, aby sa trošku zohriali. Každú polovicu chlebíka som si potom natrela domácou majonézou, naložila som nastrúhanú mrkvu a na vrch kurací steak. Steak som potrela majonézou a zakryla cibuľkou a kapustou. No a to celé zakryjeme druhou polovicou hamburgeru. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

trigorin
Ani jedno, ani druhé. Kurací steak neexistuje. Kde by ho to kura vzalo.
kata
vôbec nevadí, že to nie je steak. vyzerá veľmi chutne a je o 100% zdravší ako kupovaný. mne sa recept páči.
sisok
no neviem dievcata, ked sa predava mlete hovadzie maso v obchode to volaju steak (aj ked steak je dobry kus krvaveho kusku masa). Ale ako inak to nazvat, v fast foodoch, ktore ja nemusim, to volaju steak...ale sak o slovicka snad v kuchyni neide, nie? :) :) :)
mesiar50
Nebudem ťa kritizovať keď to tam volajú,že steak tak ti
verím.No hamburger si zvládla skvelo.Použila si samé
dobré ingrediencie.Určite by som neodmietol.
sisok
@mesiar50 - kritika nie je zla vec :) A mne kritika uz nevadi, kazdy robi svoju kuchynu, ktora mu chuti. Nech chuti, to je to najdolezitejsie :)
mesiar50
@sisok
zle si ma pochopila ,alebo som sa ja zle vyjadril
nemám čo kritizovať.Samozrejme doma si človek mieša
podla svojej chuti.Nemám žiadne pochybnosti o tom
že tvoj hamburger bol chutný
francuzska1
a co, steak ci nesteak, hlavna vec, ze je to chutne a urcite lepsie ako od nejakeho mekosa ci ineho fastfudaka...
frantici to zvyknu volat steak haché, sisok ma pravdu; ale co sa budem natahovat o slovicka, v kuchyni ide o chut a kazdy predsa pochopil ako to myslela;-)))
sisok
Mesiar50 - ja viem, ze to nebola kritika :) a urcite vyskusaj, ked mas rad mäsko ako z tvojho nicku vyplyva :)
sisok
Francuzska1 - ty si fakt na Slovensku? À v ktorom meste?
francuzska1
no som a preco by som nebola, mam tu rodinu;-))) byvam asi 15km od Malaciek a 30 od Bratislavy;-)))
mesiar50
@sisok
Áno my mesiari sme velký mesožravci.Určite vyskúšam.Tu síce nerobím experimenty potom na
Sk.Deti sa potešia. Vďaka
lakey
No tak keby som toto zjedol na raňajky, tak by som sa do obeda ani nepohol. Toto skôr na obed, ale z hovädziny, z kuraciny by mi to asi nechutilo a možno sa mýlim. Inak pekné.
lakey
Vieš hore to bolo uvedené ako raňajky, spredu na stránke, hore.
lakey
Mne veci dochádzajú vždy neskôr, ospravedlňujem sa Ti. Buď trpezlivá.
sisok
@lakey - trpezlivost je moje druhe meno :) a nemas sa za co ospravedlnovat, mozno som spravila zlu operaciu, ked som ukladala recept na net....:)
evusik
@sisik ja si myslím, že si urobila dobre... krásne si svoj recept popísala :-) a ešte sa mi páči tvoj kapustovo jabĺčkový šalát, to mám rada... ja už takéto veci nemusím, ale viem si predstaviť mamičky, ktoré deti doma otravujú, že chcú ísť do Mekáča, lebo aj spolužiaci tam chodia... dobrá mama im spraví doma takúto oveľa zdravšiu náhradu... a to je super... takže nenechaj sa odradiť a pridávaj ďalej :-)
angast
@sisok
dala si sem super recept a vôbec nezáleží na názvoch. Výborná skladba surovín zaručuje chutné jedlo. Mekáče si tie svoje sajrajty môžu strčiť. Recept je výborný a určite si ho vyskúša veľa varecháčov.
pusta
veľmi pekný recept, dobre spracovaný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia