Foto: sisok
A opäť, recept na trošku obmenu - tentokrát klasického hovädzieho hamburgeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
4 ks |
|
120 g |
|
1/8 hlávky |
|
1/8 hlávky |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V blenderi som si rozmixovala kuracie mäsko, očistenú cibuľu, vajíčko, strúhanku a permezán. Osolila a okorenila. Rúčky som si navhlčila a z mäsovej hmoty som si vytvarovala 4 steaky a vložila do chladničky.
- 2
Na takéto receptíky si robím domácu majonézu, aby som si mohla vybrať ingrediencie, ktorými ich ochutím. Takže si žĺtko vymiešam s dijonskou horčicou, nech to má grády, pridám rozpučený cesnak. Osolím, okorením a za rýchleho miešania pomaly prilievam olej. Miešam, miešam, miešam, až kým nedostanem peknú hladkú majonézu. No a nakoniec som pridala najemno nakrájanú šalotku a kečup.
- 3
Červenú a bielu kapustu som si nakrájala na tenké pásiky a zaliala horúcou vodou, prikryla a nechala odstáť. Jablko som si nakrájala na tenké pásiky a zmiešala s kapustou. Mrkvu som si nastrúhala na jemno, ak chcete, pridajte ju ku kapuste, no ja som ju nechala separovanú. Cibuľu som si nakrájala na kolieska a nechala som ju trošku skaramelizovať, aby dodali svoju charakteristickú sladkastú chuť.
- 4
Kuracie steaky som si opiekla na oleji, asi tak 5 minút na každej strane. Chlebíky na hamburger som zabalila do alobalu a vložila do teplej, ale vypnutej rúry, aby sa trošku zohriali. Každú polovicu chlebíka som si potom natrela domácou majonézou, naložila som nastrúhanú mrkvu a na vrch kurací steak. Steak som potrela majonézou a zakryla cibuľkou a kapustou. No a to celé zakryjeme druhou polovicou hamburgeru. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
verím.No hamburger si zvládla skvelo.Použila si samé
dobré ingrediencie.Určite by som neodmietol.
zle si ma pochopila ,alebo som sa ja zle vyjadril
nemám čo kritizovať.Samozrejme doma si človek mieša
podla svojej chuti.Nemám žiadne pochybnosti o tom
že tvoj hamburger bol chutný
frantici to zvyknu volat steak haché, sisok ma pravdu; ale co sa budem natahovat o slovicka, v kuchyni ide o chut a kazdy predsa pochopil ako to myslela;-)))
Áno my mesiari sme velký mesožravci.Určite vyskúšam.Tu síce nerobím experimenty potom na
Sk.Deti sa potešia. Vďaka
dala si sem super recept a vôbec nezáleží na názvoch. Výborná skladba surovín zaručuje chutné jedlo. Mekáče si tie svoje sajrajty môžu strčiť. Recept je výborný a určite si ho vyskúša veľa varecháčov.