Foto: canadabc
porcie
Suroviny
Mäsové gulky: | |
500 g (bravcove/hovadzie) |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 lyzica |
|
podľa chuti (korenie čierne mleté) |
|
|
|
1 lyzica strúhaný |
|
Paradajkova omáčka: | |
1 ks |
|
6 strucikov |
|
2 lyzice |
|
2 konzervy |
|
1 mala konzerva |
|
2 lyzicky |
|
podľa chuti (korenie čierne mleté) |
|
podla chuti |
|
1 ks |
|
1 lyzicka |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Masove gulky: Mlete maso najlepsie mix bravcove/hovadzie zmiesame s vajickom, struhankou, parmezanom a rozotretym cesnakom. Dochutime trochou nasekanej petrzlenovej vnate, vegetou, korenim a solou. Vytvarujeme male gulicky asi 3 cm priemer a dame zachladit. Medzitym si pripravime paradajkovu omacku.
-
2
Paradajkova omacka: Na olivovom oleji spenime na jemno nakrajanu cibulku a pretlaceny cesnak do leskla. Pridame 2 konzervy drvenych alebo sekanych paradajok v kozerve, paradajkovy pretlak, bobkovy list, chilli papricku (nemusi byt), lyzicku cukru, a dochutime solou a korenim. Konzervy som vymyla trochou vody a aj tu som povyliala do hrnca. Varime na nizkom ohni asi 45 min - 1 hod.
- 3
Nakoniec pridame pripravene gulky a susenu bazalku a varime este 30 min. Podavame so spagetami alebo inymi cestovanami a posypeme parmezanom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Mam odskusane - ak varim "bolonsku" omacku, vzdy robim aj gulky - brav. m. + hov. m. + korenie. Bez schladenia ich rovno davam povarit poslednu zhruba 1/2 - 3/4 hodinu. Len treba opatrnejsie miesat.
Robim to takto kvoliva potomkovi - nema rad fasirkoidne (=meso+vajce+struhanka/syr) meso :-). Taketo "ciste" zje.