Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

canadabc - fotkacanadabc, 24. januára 2013
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Foto: canadabc
4
porcie

Suroviny

Mäsové gulky:
500 g (bravcove/hovadzie)
1 ks
250 ml
2 strúčiky
1 lyzica
podľa chuti (korenie čierne mleté)
1 lyzica strúhaný
Paradajkova omáčka:
1 ks
6 strucikov
2 lyzice
2 konzervy
1 mala konzerva
2 lyzicky
podľa chuti (korenie čierne mleté)
 podla chuti
1 ks
1 lyzicka
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Masove gulky: Mlete maso najlepsie mix bravcove/hovadzie zmiesame s vajickom, struhankou, parmezanom a rozotretym cesnakom. Dochutime trochou nasekanej petrzlenovej vnate, vegetou, korenim a solou. Vytvarujeme male gulicky asi 3 cm priemer a dame zachladit. Medzitym si pripravime paradajkovu omacku.

    Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Paradajkova omacka: Na olivovom oleji spenime na jemno nakrajanu cibulku a pretlaceny cesnak do leskla. Pridame 2 konzervy drvenych alebo sekanych paradajok v kozerve, paradajkovy pretlak, bobkovy list, chilli papricku (nemusi byt), lyzicku cukru, a dochutime solou a korenim. Konzervy som vymyla trochou vody a aj tu som povyliala do hrnca. Varime na nizkom ohni asi 45 min - 1 hod.

  3. 3

    Nakoniec pridame pripravene gulky a susenu bazalku a varime este 30 min. Podavame so spagetami alebo inymi cestovanami a posypeme parmezanom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mleté mäso v akomkoľvek tvare a na akýkoľvek spôsob a k tomu dobrá paradajková omáčka - tak tým by som sa zadrhla. Je to moja najobľúbenejšia mäsová kombinácia. :-) Tvoja paradajková omáčka sa mi na chuť pozdáva ale nie je to varené predsa len trochu dlho? Neviem, asi nie ale ja by som radšej časť tých paradajok rozmixovala aby sa omáčka rýchlejšie zahustila. A čo, je úúúplne jedno, aj tak je to vynikajúca kombinácia. :-)))
Rea1 - to varenie je este kratke..ja som si to skratila..mne kamaratka z Talianska hovorila ze oni varia paradajkovu omacku 2-3 hodiny ze az vtedy ma tu spravnu chut...ale kto ma tolko casu ze:) chuti mi to velmi az pri tom skratenom case.