Bažantie prsičká s mrkvovými cannellonami
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Bažantie prsia: | |
750 g |
|
|
|
|
|
5 g |
|
100 ml |
|
Cannelloni: | |
350 g |
|
300 ml |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
100 ml |
|
4 strúčiky |
|
5 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Bažantie prsia očistíme, rozdelíme na štyri časti, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a potrieme olivovým olejom. Pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do roliek, ktoré dáme na 10 minút napariť pri 55 °C. Necháme vychladiť, vyberieme z fólie a grilujeme na oleji dozlata.
- 2
Canelloni: Z uvedených surovín pripravíme cesto, z ktorého vyvaľkáme pláty s hrúbkou 2 mm. Uvaríme ich v osolenej vode a ukladáme medzi papier na pečenie, aby sa cestá nezlepili.
- 3
lnka: mrkvu očistíme, nakrájame a dáme piecť s olivovým olejom, cesnakom, tymianom, soľou a korením pod alobalom asi na 25 minút pri teplote 180 °C. Potom rozmixujeme, pridáme ricottu, parmezán a pražené píniové oriešky. Dochutíme soľou, korením a plníme do uvareného cesta v tvare rúrky. Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel, natrieme cestovinové rúrky, posypeme píniovými orieškami a pečieme dozlata na 180 °C. Na omáčku potrebujeme 400 ml pomarančového džúsu, ktorý zvaríme na polovicu a pomaly vmiešavame 100 g masla. Podľa chuti môžeme osoliť a okoreniť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu