Bažantie prsičká s mrkvovými cannellonami

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013 11:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bažantie prsičká s mrkvovými  cannellonamiFoto: Luboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Bažantie prsia:
750 g
5 g
100 ml
Cannelloni:
350 g
300 ml
Plnka:
1 kg
100 ml
4 strúčiky
5 g
250 g
100 g
30 g
100 g
100 g
200 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, rozdelíme na štyri časti, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a potrieme olivovým olejom. Pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do roliek, ktoré dáme na 10 minút napariť pri 55 °C. Necháme vychladiť, vyberieme z fólie a grilujeme na oleji dozlata.

  2. 2

    Canelloni: Z uvedených surovín pripravíme cesto, z ktorého vyvaľkáme pláty s hrúbkou 2 mm. Uvaríme ich v osolenej vode a ukladáme medzi papier na pečenie, aby sa cestá nezlepili.

  3. 3

    lnka: mrkvu očistíme, nakrájame a dáme piecť s olivovým olejom, cesnakom, tymianom, soľou a korením pod alobalom asi na 25 minút pri teplote 180 °C. Potom rozmixujeme, pridáme ricottu, parmezán a pražené píniové oriešky. Dochutíme soľou, korením a plníme do uvareného cesta v tvare rúrky. Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel, natrieme cestovinové rúrky, posypeme píniovými orieškami a pečieme dozlata na 180 °C. Na omáčku potrebujeme 400 ml pomarančového džúsu, ktorý zvaríme na polovicu a pomaly vmiešavame 100 g masla. Podľa chuti môžeme osoliť a okoreniť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist