Tekvicové klobúčiky

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Tekvicové klobúčiky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
50 ml
200 g
100 g
5 g
5 g
10 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pasta cesto: múku, vajce, olivový olej a štipku soli vymiešame do hladkého, pružného cesta, ktoré dáme do igelitového vrecúška a necháme odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Plnka: očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky asi 1x1 cm, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami, okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme domäkka. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť.

  3. 3

    Príprava cestovín: odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Malým vykrajovačom naznačíme krúžky s priemerom 3 cm. Do ich stredu naukladáme tekvicové kocky, okraje navlhčíme vodou a a zakryjeme druhou časťou cesta. Takto pripravené cappelletty varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 minút.

  4. 4

    Príprava omáčky: na panvicu dáme trošku vody, pridáme maslo, ktoré po rozpustení vytvorí krémovú omáčku, ktorú osolíme, pridáme nasekanú vňať a amaretto. Vložíme uvarené cappelletty, prehádžeme spolu s parmezánom a podávame.

Diskusia k receptu

vanilka111
ten kopček uprostred vyzerá ako pena z prostriedku na umývanie riadu, čo je to? na tú omáčku z masla sa mi to nepodobá..
sisok
@vanilka111 - dovolim si odpovedat za pana sefkuchara a predpokladam, ze moja odpoved je spravna :) - ta pena je emulzia z mlieka; neviem ci mlieko ochutil; ale je to proste napenene mliecko ponornym mixerom. Nie je to vsak take lahke ako to vyzera :) Je to cela technika; aby ta pena nespadla. Ak by si niekedy chcela vyskusat, kludne sa ozvi, dat ti recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia