Tekvicové klobúčiky
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pasta cesto: múku, vajce, olivový olej a štipku soli vymiešame do hladkého, pružného cesta, ktoré dáme do igelitového vrecúška a necháme odpočinúť v chladničke.
- 2
Plnka: očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky asi 1x1 cm, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami, okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme domäkka. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť.
- 3
Príprava cestovín: odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Malým vykrajovačom naznačíme krúžky s priemerom 3 cm. Do ich stredu naukladáme tekvicové kocky, okraje navlhčíme vodou a a zakryjeme druhou časťou cesta. Takto pripravené cappelletty varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 minút.
- 4
Príprava omáčky: na panvicu dáme trošku vody, pridáme maslo, ktoré po rozpustení vytvorí krémovú omáčku, ktorú osolíme, pridáme nasekanú vňať a amaretto. Vložíme uvarené cappelletty, prehádžeme spolu s parmezánom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu