Jahňacia kotleta v ružičkovom keli
Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 10. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 10. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chlebová krusta: hriankový chlieb zbavíme kôrky, striedku nasekáme nadrobno, vložíme do misky, osolíme, okoreníme, vmiešame nasekané bylinky, vajíčko, najemno nakrájanú, restovanú panchettu, rozpustené maslo a všetko premiešame.
- 2
Príloha: ružičkový kel oblanšírujeme v osolenej vriacej vode. Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme zvyšok panchetty, nasekané čili a oblanšírovaný kel a jemne všetko spolu restujeme.
- 3
Kotletu nasolíme, okoreníme, potrieme bylinkami a sprudka opečieme na panvici. Na zatiahnutú kotletu roztlačíme pripravenú zmes z chleba a dáme piecť na 180 °C asi 10 minút podľa veľkosti. Správne upečená kotleta je v strede ružová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu