Cviklová polievka

bibajanka - fotkabibajanka, 26. apríla 2013
Cviklová polievka
Foto: bibajanka

Vynikajúca cviklová polievka - nevšedná ale určite mnohým zachutí :)

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
 (bujón)




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.

  2. 2

    Pridáme na malé kocky nakrájanú cviklu, zalejeme vývarom (alebo vodou, príp. pridáme bujón). Povaríme cca 30min, kým cvikla nezmäkne. Asi v polovici varenia primiešame 1 malý rajčinový pretlak (alebo nakrájané čerstvé rajčiny ak máme).

    Cviklová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Po dovarení dochutíme soľou, čiernym mletým korením a všetko rozmixujeme. Polievku podávame s postrúhaným parmezánom (príp. iným syrom) a pokvapkanú olejom z tekvicových jadierok. Vynikajúca kombinácia!

Diskusia k receptu

mariamka
škoda, že chýba fotka, to by posunulo tento recept o 200%, je to jednoduchá a pritom netradičná polievočka ja si ukladám. .. ešte k tomu je súťaž, máte šancu :) šup-šup uvariť a odfotiť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia