Foto: bibajanka
Vynikajúca cviklová polievka - nevšedná ale určite mnohým zachutí :)
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.
- 2
Pridáme na malé kocky nakrájanú cviklu, zalejeme vývarom (alebo vodou, príp. pridáme bujón). Povaríme cca 30min, kým cvikla nezmäkne. Asi v polovici varenia primiešame 1 malý rajčinový pretlak (alebo nakrájané čerstvé rajčiny ak máme).
- 3
Po dovarení dochutíme soľou, čiernym mletým korením a všetko rozmixujeme. Polievku podávame s postrúhaným parmezánom (príp. iným syrom) a pokvapkanú olejom z tekvicových jadierok. Vynikajúca kombinácia!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu