Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo. Ale podarilo sa mi vykreovať celkom ľahodné jedlo, Zobraziť celý popisPoužila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo. Ale podarilo sa mi vykreovať celkom ľahodné jedlo, s netradičnou, zaujímavou chuťou. Záleží aj na použitých hríboch, je naozaj najlepšie dať zmes rôznych, prípadne tých najlepších, z rodiny dubákovitých, šampiňóny či hliva v tomto prípade by boli málo výrazné. Jabĺčkami sa dosiahne voňavosť a väčšia šťavnatosť. Aj opražené orechy dodajú svojskú, príjemnú príchuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g /a hríby/ |
|
250 ml |
|
60 g strúhaný |
|
2 PL |
|
3 ks veľké |
|
3 ks stredne veľká |
|
2 ks stredne veľké |
|
4 ČL prášková |
|
3 ks veľké |
|
30 g |
|
trochu |
|
1 ČL |
|
1 KL (bylinkové maslo) |
|
2/3 KL |
|
1/3 KL |
|
na vymastenie pekáča |
|
|
Postup
-
1
Hríby a huby očistíme, umyjeme, pokrájame na tenšie plátky, hlúbiky na kolieska a dáme na rozohriaty olej, kým pustia šťavu. Zalejeme trochou predhriatej vody a udusíme.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na hrubšie plátky. Jabĺčka rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme jadrovníky, nakrájame na tenšie mesiačiky a dáme na kúsok rozohriateho masla. Necháme asi 2 minúty osmahnúť. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
- 3
Kefír zmiešame s jogurtom, vmiešame doň práškovú polievku a solamyl, nastrúhaný parmezán, okoreníme korením Bylinkové maslo a jemne osolíme.
- 4
Vymastíme masťou jenskú misu a ako prvú vrstvu dáme polovicu zemiakov, na ktoré poukladáme tenké plátky masla a posypeme polovicou Šalátového korenia. Na zemiaky dáme polovicu jabĺčok, na ne polovicu cibule, opatrne osolíme a ďalej celú masu udusených hríbov, do ktorých sme zamiešali čierne korenie a nasekané a na sucho opražené orechy.
- 5
Všetko zalejeme polovicou kefírovej omáčky. Na hríby dáme opäť cibuľu, trošku posolíme, jabĺčka a nakoniec zemiaky, ktoré posypeme ostatkom Šalátového korenia a dáme poslené plátky masla.
- 6
Zalejeme druhou polovicou kefírovej omáčky a dáme zapiecť pri 200°C cca na 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu