Foto: ivka3
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na troche olivového oleja podusíme nakrájanú mladú cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, soľ, bylinky, ľanové semienka a podusíme. Mne chutí, keď nie je príliš mäkká.
- 2
Do druhého hrnca dáme variť vodu, keď vrie pridáme soľ a pšeno, uvaríme a precedíme. Vraj sa dá variť aj ako ryža, neskúšala som ešte, toto bol môj prvý pokus.
- 3
Potom všetko zmiešame, môžeme dať na chvíľku zapiecť. Podávame ozdobené strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som sa naučila merať na šálku - mám jednu presne vytipovanú, aká je moja porcia ryže, burguru, pšena, quinoa, keďže som naučená variť celkom presne, bez zvyškov, ale ak predsalen ostane (keď boli hostia) slúži ako závarka do polievky nasledujúci deň