Pšeno s cuketou

ivka3 - fotkaivka3, 7. marca 2013
Pšeno s cuketou
Foto: ivka3
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 lúpané proso




Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja podusíme nakrájanú mladú cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, soľ, bylinky, ľanové semienka a podusíme. Mne chutí, keď nie je príliš mäkká.

  2. 2

    Do druhého hrnca dáme variť vodu, keď vrie pridáme soľ a pšeno, uvaríme a precedíme. Vraj sa dá variť aj ako ryža, neskúšala som ešte, toto bol môj prvý pokus.

  3. 3

    Potom všetko zmiešame, môžeme dať na chvíľku zapiecť. Podávame ozdobené strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

violeta
Vyzera to dobre, mam quinou, vyskusam to s nou. Tieto skoro zabudnute potraviny musime takto znovuobjavovat :-D
sila
pseno sa ma 3x zaliat vriacou vodou a zliat pred varenim. neviem preco, ale bolo to na balicku napisane. nie je tu ziadne mnozstvo psena uvedene. ako potom viem, ze je to na 2 porcie?
sila
ale samozrejme velka vdaka za tento recept, presne to som hladala.
safran
@sila pšeno je lúpané proso... obal má vysoký obsah tukov... prelieva sa horúcou vodou pre prípadné odstránenie zvyškov (staršieho) tuku na povrchu
ja som sa naučila merať na šálku - mám jednu presne vytipovanú, aká je moja porcia ryže, burguru, pšena, quinoa, keďže som naučená variť celkom presne, bez zvyškov, ale ak predsalen ostane (keď boli hostia) slúži ako závarka do polievky nasledujúci deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia