Slaninkové rizoto s husacou pečeňou a so špenátom

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
Slaninkové rizoto s husacou pečeňou a so špenátom
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 80 °C

Suroviny

100 ml
1 kg
1 ks
500 ml
150 ml
200 ml
100 g
100 g
3-4 strúčiky
100 ml
400 g




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom olivovom oleji opražíme pór, pridáme ryžu a na miernom ohni spolu opražíme. Prilejeme biele víno, občas pomiešame a necháme odpariť polovicu vína. Neskôr pridávame vývar v menších množstvách tak, že ho postupne prilievame, kým sa ryža neuvarí. Pred úplným uvarením pridáme lyžicu masla a parmezánu, ktorý necháme úplne roztopiť. Zjemníme smotanou. Pri podávaní rizota položíme na vrch tenké plátky narezanej údenej slaniny z mangalice, ktorá sa na horúcom jedle jemne roztopí.

  2. 2

    Z kvalitnej vykŕmenej husacej pečene narežeme medailóniky, mierne okoreníme a na horúcej panvici z oboch strán opečieme. Opečené medailóniky odložíme do rúry, vyhriatej na 80 °C. Pri podávaní posolenú pečienku položíme na vrch rizota.

  3. 3

    Baby špenát na miernom ohni premiešame s olivovým olejom, na tenké plátky narezaným cesnakom, soľou a čiernym korením. Po tepelnej úprave špenát podávame ako prílohu alebo ako dekoráciu taniera.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia