Gaštanovo-rozmarínové rizoto

zenfira - bez fotkyzenfira, 12. apríla 2013
Gaštanovo-rozmarínové rizoto
Foto: zenfira

Tento recept som tu mala napísaný už od jesene, len som nemala k nemu fotku. Nuž fotka je už konečne na svete, preto ho Zobraziť celý popisTento recept som tu mala napísaný už od jesene, len som nemala k nemu fotku. Nuž fotka je už konečne na svete, preto ho pridávam sem ;-)). Podelím sa s Vami o jeden chutný skôr jesenný receptík s mojími milovanými gaštanmi. Je to časovo pomerne nenáročný a jednoduchý recept a výsledok je prudko jedlý. Túto jeseň sme mali doma veľmi často zásobu navarených gaštanov a keď už sme nemali chuť ich len tak pojedať, urobili sme si túto dobrotku.

Suroviny

200 g
17 ks
1 ks
700 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Takže najskôr príprava: gaštany si olúpeme a ošúpeme (viem, nie moc príjemná robota) a uvaríme osobitne vo vode. Rozmarín 5 minút povaríme v zeleninovom vývare. Cibuľu si nakrájame na drobno.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom, pridáme nakrájanú cibuľu, čerstvý rozmarín. Smažíme až kým nie je cibuľa zlatožltá. Pridáme ryžu a spolu za stáleho miešania pražíme zo tri minútky.

  3. 3

    Pridáme troška koňaku a za stáleho miešania počkáme kým sa nám tekutina zredukuje. Potom postupne pridávame biele víno a vždy za stáleho miešania počkáme, kým sa nám všetká tekutina zredukuje. Hm, viem, vyzerá to na veľa alkoholu v jednom recepte, ale koňak tam dodáva vynikajúcu chuť a biele víno je pre mňa "must be" v rizotách.

  4. 4

    Do panvice pridáme gaštany nalámané na väčšie kúsky a postupne pridávame vývar až kým nie je ryža hotová. Nakoniec podľa chuti osolíme, okoreníme a primiešame nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luciak
Mnam, perfektna inspiracia, urcite vyskusam!
jamarlen
gaštany, rozmarín....zmierim sa tam potom aj s tou ryžou:)))
dobré a origoš jedlo si pridala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia