Gratinovaná kocka z topinamburov
Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Topinambury očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme soľ, pretlačený cesnak a v smotane s tymianom rozšľahané vajcia.
- 2
Vrstvíme do vymastenej zapekacej nádoby, a to tak, že na spodok položíme topinamburovú zmes, na ňu umytý a osolený špenát a zopakujeme to dvakrát. Dáme asi na pol hodiny piecť na 180 °C.
- 3
Potom zmes posypeme nastrúhaným parmezánom a necháme zapiecť, kým sa syr nerozpustí a nezačne mať zlatistú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu