Gratinovaná kocka z topinamburov

Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013
Gratinovaná kocka z topinamburov
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
20 g
2 vetvičky
2 ks
300 ml
150 g lístky
20 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Topinambury očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme soľ, pretlačený cesnak a v smotane s tymianom rozšľahané vajcia.

  2. 2

    Vrstvíme do vymastenej zapekacej nádoby, a to tak, že na spodok položíme topinamburovú zmes, na ňu umytý a osolený špenát a zopakujeme to dvakrát. Dáme asi na pol hodiny piecť na 180 °C.

  3. 3

    Potom zmes posypeme nastrúhaným parmezánom a necháme zapiecť, kým sa syr nerozpustí a nezačne mať zlatistú farbu.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: