Karé s pečeňovou plnkou
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 15. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé odblaníme a odrezky použijeme na prípravu šťavy. Mäso narežeme na plátky, vyklepeme natenučko. Pečeň zomelieme, pridáme striedku chleba, vajíčko, múku, soľ, korenie a majorán. Všetko dobre premiešame.
- 2
Naklepané mäso uložíme na prestretú potravinársku fóliu. Na mäso uložíme šunku tak, aby bolo zakryté. Navrch priložíme druhú potravinársku fóliu a za pomoci spodnej fólie to celé otočíme tak, aby šunka bola naspodku. Vrchnú fóliu stiahneme. Mäso okoreníme a rozotrieme naň pečeňovú zmes. Zrolujeme do rolády. Kraje spevníme motúzom a varíme asi 20 – 25 minút pri 75 °C.
- 3
Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké pláty. Tretinu z nich vložíme na plech a osolíme, pridáme tretinu masla. Takto postupujeme aj pri druhej a tretej vrstve. Nakoniec to posypeme parmezánom a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre 40 minút pri 170 °C. Uvarené mäso vyberieme z fólie, opečieme na tuku zo všetkých strán, narežeme na plátky a podávame so zemiakmi a s odparenou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu