Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom

paploska - fotkapaploska, 3. februára 2013
Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom
Foto: paploska

Opäť jeden chutný taliansky recept. Ak máte čas a chuť tak ho vyskúšajte. Ak nie, tak radšej venujte ničomu inému:-) Chce to trocha cviku Zobraziť celý popisOpäť jeden chutný taliansky recept. Ak máte čas a chuť tak ho vyskúšajte. Ak nie, tak radšej venujte ničomu inému:-) Chce to trocha cviku a trpezlivosti, ale rodina vaše úsilie určite ocení :-)

4
porcie
120 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks celé
200 g
100 g nastrúhaný
150 g
hrsť
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Nie je to ťažké, miesenie cesta trvá max. 15 min. Ja ho robievam zo špaldovej múky, ale pokojne ju nahraďte pšeničnou alebo celozrnou -akoukoľvek. Recept je univerzálny a takto robievam všetky typy cestovín. Do múky pridáme celé vajcia a štipku soli. Olivier tvrdí, že soľ nemusíte pridávať, ale ja ju tam dávam :-) a najprv vidličkou zapracujte vajíčka do múky a potom cca 15 min. mieste až dostanete pekný jednoliaty bochník. Prikrytý bochník nechám odpočívať v chladničke pokým si pripravujem plnku. Cesto zabaľte do fólie.

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 1
  2. 2

    Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme hustú náplň. (posekané paradajky, parmezán, na hrubo pokrájanú mozzarellu, posekanú bazalku, soľ, čierne korenie a trocha oleja z paradajok)

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 2
  3. 3

    Pri výbore raviol som si tentokrát pomáhala strojom na cestoviny, funguje svelo, ale musíte si najprv premyslieť aké veľké budete robiť ravioly. Cesto som si rozdelila na 4 rovnaké časti, rukou som si "utľapkala" cesto na hrúbku, ktorú stroj dokáže spracovať a každý kus som prešla od najširšej hrúbky po 5 hr. (nie tú najtenšiu) a každou hrúbkou som prešla cestom 4x. Tento krát som mala veľký odpad, ale už sú z neho rezance do polievky :-) V prípade, že stroj nemáte, vyvaľkajte tenký rovnomerný plát a vykrajujte raviolky. Pozor, ak nepracujete rýchlo zvyšné cesto vždy prikryte vlhkou utierkou, inak vám vyschne a zničí sa.

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 3
  4. 4

    Veľkosť si upravte podľa vlastnej fantázie a chuti. Na každú raviolku dajte kúsok prosciutta, naň navrstvíme plnku a plnku zabalíme do šunky. Čím lepšie plnku zabalíte, tým ľahšie sa vám budú lepiť ravioli.

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec raviolu, na ktorej je plnka, jemne potrieme na okraji vodou (môžete aj bielkom, ale je to zbytočné) a čo najlepšie ju zlepíme, tak aby sme z nich dostali von vzduch. Je to jednoduché a budete potrebovať len trpezlivosť.

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 5
  6. 6

    Raviolky varíme vo vriacej vode so štipkou morskej soli 4-5 minút, podľa druhu múky a hrúbky raviol. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme parmezánom. Dobrú chuť.

    Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekný recept.Mám rada takto dôsledne spracované recepty.Ravioli sú ukážkové.
sportak
Výborný rcp a aj skvele spracovaný. Gratulujem.
irenaw
výborne, uložené, cez víkend cestovinujem, ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia