Veľmi jednoduché špagety fotorecept

janger - fotkajanger, 21. apríla 2013
Veľmi jednoduché špagety (fotorecept)
Foto: janger

Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, alebo sa vam zachce len nieco jednoduchsie, lahsie, tak toto Zobraziť celý popisSu sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, alebo sa vam zachce len nieco jednoduchsie, lahsie, tak toto je idealny recept...Tento recept som mala uz davno vystrihnuty z casopisu. Na trhu sme kupili vonave, chutne mini paradajky, kusok parmezanu a moc viac uz ani nie je treba...

4
porcie

Suroviny

500 g
400 g
3 strúčiky
5 - 6 PL




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila mini paradajky, lebo sa mi zdali dobre zrele a byvaju vacsinou aj velmi chutne. Mozete samozrejme pouzit aj iny druh. Paradajky prekrojime, vyberieme z nich semienka. Pokrajame na mensie kusky.

  2. 2

    Pridame k nim pretlaceny cesnak, 4-5 lyzic olivoveho oleja, cerstvu bazalku (listky) potrhane na kusky. Nechame to postat.

    Veľmi jednoduché špagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dame varit vodu (s pridanim soli) na spagety. Spagety uvarime al dente. Vzdy pouzivam kvalitne spagety, ktore sa nerozvaria. Po uvareni ich precedime.

  4. 4

    Nalejeme na ne este trosku olivoveho oleja. Pridame paradajky. Dobre premiesame.

  5. 5

    Dame na tanier, postruhame parmezan. Hned podavame. Dobru chut!

    Veľmi jednoduché špagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako predjedlo sme si dali cerstvy chlebik, ktory sme si namacali v olivovom oleji, s cerstvo pomletou solou, k tomu olivy. A potom tieto chutne spagety. Porcia, co vidite na obrazku je mensia, ale neskor som si este pridala :-).

Diskusia k receptu

daniella9
podobne robím aj ja:-)
akú značku špagiet používate? ja mám doma Barillu, ale ešte som nemala česť vyskúšať, domíňam najskôr to čo mám (Panzani):-)
janger
@daniella9 , ja najradsej a najcastejsie pouzivam Grand Italia. Neviem, ci su dostat aj na Slovensku. Zostanu take pevne... Strasne nemam rada take rozvarene 'slimaky', :-). A kludne tykaj :-).
gacy
mňam mňam :) určite aj zdravšie...škoda že doma nemáme olivový olej ale roztopím si trošičku masla :) dakujem za nápad
janger
@gacy , dakujem :-). U nas je olivovy olej vzdy v zasobe, pouzivam casto. @gordonko , u nas su najcastejsie zemiaky, ale spagety a aj inu cestovinu mame tiez radi.
frezia68
Výborný a jednoduchý recept,bude presne podľa Teba :-))),robievam dosť často podobne a obmieňam.Minule som kúpila špagety Adriana semolinové a variť len 2 min. -chutili,len už som nikde nenašla.
laurika1
Toto poznám :) Ale ja si dávam tak, že rajčiny dám posmažiť spolu s cesnakom na panvicu :D Krásne foto.
frezia68
@janger :semienka nevyberám a podusím na troche masla s cesnakom,trocha viac šťavy nám nevadí a ešte pridávam zelené šaláty,aké práve mám.Ale špagety aj s mletým uduseným mäsom,aj s kečupom a syrom,už som robila aj s bryndzou a posypané strúhaným oštiepkom......máme špagety v obľube a možná,že Taliani by nás odsúdili :-)))
janger
@frezia68 , takze to robis vlastne podobne...Ja casto spagety (a aj inu cestovinu) robievam, casto s bolonskou omackou. Da sa tak moc kombinacii robit....A tiez vacsinou k tomu salat. S bryndzou som este nerobila ;-). A mozno by si aj Taliani pochutili, preco nie :-)?
frezia68
S boloňskou omáčkou sú asi najlepšie :-))) máš pravdu.
evusik
presne takéto mám rada aj ja, robievam keď som hladná a nechce sa mi variť, trvá to len toľko pokiaľ sa uvaria špagety.... veru aj dnes si uvarím, si ma navnadila.... len použijem sušené rajčiny naložené v oleji, to už potom ani nemusím dochucovať.... na také pekné rajčiny ako máš ty si musím ešte počkať, u nás v obchodoch zatiaľ len samá umelina :-(
janger
@evusik , aj ja mam rada susene paradajky, maju viac chuti. Inac, aj tu v obchodoch niektore tie paradajky nestoja za nic :-(. Nastastie je viacero druhov, ale najlepsie su asi zo zahrady (kto ju ma...). Tieto som kupila na trhu, boli vyborne.
jerica
Jani tak to musela byť rýchlovka, vynikajúce , to môžem hned na raňajky :-)
Ináč ja špagety nevyváram , ale ani žiadne talianske cestoviny, opečiem a dusím ako tarhoňu, potom tá vôňa je až podlizujúca pod nosom. Krásne foto :-) určite si ma inšpirovala :-)
pekný pozdrav tam ďaleko aj blízko !!!
janger
@jerica , Jarmilka, veru to bola rychlovka. Len vsetky tie malilinke paradajky poprekrajovat, odsemienkovat, tak to trvalo najdlhsie... Ale robili sme s dcerou, takze to islo fajn :-). Takze aj spagety robis ako tarhonu? No to som prekvapena...Ale ved preco nie? Ved aj tarhona je cestovina a je na taky sposob vyborna... Aj tebe moc srdecnych pozdravov :-). Pa-pa!
1x jerica
cesminaz
Tak toto si odkladam,veru skvele,rychle a zdrave jedlo prave teraz "na leto" ;-DD vyzeraju super...
janger
@cezminaz , dakujem. Aj mne v lete chutia take lahsie, jednoduche jedla. Ale toto chuti tusim vzdy :-)...
cesminaz
@janger jasne ze to chuti vzdy,no niet nad paradajky z vlastnej zahrady...lebo chut "obchodnych"a chut "vlastnych" je obrovsky vzdialena od seba...a preto letne ;-)
janger
@cezminaz , no to mas uplne pravdu :-)...Ked sme mali volakedy este doma paradajky zo zahrady, tak to sa neda porovnat, ta vona, mnam...No teraz uz len kupovane mam...Tieto boli z trhu, boli tiez chutne, dobre zrele. A tym padom je samozrejme cele jedlo chutnejsie :-).
mesiar50
Jednoduché,ale skvelé jedlo.Janka posielam ti foto čierneho tulipána.
Cibuľku som priniesol z Holandska pred piatimi rokmy.Dnes som ho videl prvý krát.Prajem ti všetko dobré


janger
@mesiar50 , (neviem, ake je tvoje ozajstne meno), no ten je krasny! Dakujem za fotku. Vidis, ja som v Holandsku a cierny tulipan veru nemam :-). Asi si teraz teda doma, my sme sa prave vratili... Prajem vsetko dobre aj ja tebe a tvojej rodinke.
mesiar50
Priatelia ma volajú Laci, (Ladislav) samozrejme v budúcnosti ma takto
môžeš kľudne oslovovať.Budem rád.Chcel som si premenovať nick
ale,že vraj sa to nedá.Tulipán je venovaný tebe a je prekrásny.Tiež prajem tebe a tvojej rodine len všetko dobré.Som doma Ahoj
marienka44
@Janger , rychlovka v núdzi. :-)
Čítala som, že Taliani si odložia trochu vody bokom, v ktorej sa varili špagety. Pridajú ju do scedených špagiet, aby sa viac napili. Alebo to má iný vyznam?
janger
@marienka44 , veru rychlovka, ak nemas vela casu... Ale ja toto mam rada vzdy, aj ked mam casu viac :-). Hlavne ak mas dobre, chutne, zrele paradajky, tak toto je vtedy (pre nas) maskrta. Hoci mam doma ozajstnych masozravcov, tak toto mame radi...
O tej vode....Ako som to ja vzdy pochopila, tak pridava sa ta voda preto, lebo je v nej skrob vyvareny z cestoviny a ten ti potom tu omacku pekne spoji a spoji to aj pekne s cestovinou. Pridam jeden link, ak by niekto mal zaujem si pozriet, je to vlastne taky pokus:
 www.seriouseats.com/2014/05/does-pasta-water-really-make-di...


V tomto mojom recepte to pridavanie vody nema vyznam. Len by sa jej spagety este zbytocne napili a boli by moc take mlandrave....
sismi
Tento recept som našla, keď som hľadala recepty s bazalkou a veľmi sa mi páči! Prvýkrát som si ho chcela urobiť presne takto, ale mali sme vyvarené cestoviny, tak som si to dala na ne a odvtedy som už asi 3x mala iba tú "omáčku", presne ako na fotke v kroku 2 - rajčiny, bazalka, olivový olej a soľ, k tomu si dám bagetu a omáčam ju do tej šťavy, čo rajčiny s olejom pustia a neviem sa toho dojesť :)
Vďaka za recept! :)
janger
@sismi , tak normalne si mi spravila chut, tak pekne to opisujes :-). Tesim sa, ze ti to chuti. A ja tebe dakujem za spravu :-). Ja asi tento tyzden spravim. Ked je teplo, tak sa mi taketo jedla ziadaju....
caterina
@janger vyborne cestoviny. Lahke a osviezujuce. Robim ich pomerne casto a aj na teply sposob, kedy paradajky chvilku opeciem na oleji s oreganom alebo bazalkou, zmiesam s cestovinami a pridam (po vypnuti ohna) na male kusky nakrajanu mozzarellu. Striedam pravidelne obe verzie, dobrotka ;)
janger
@caterina , dakujem, ze si napisala :-). Iste vyborne aj tak, ako ich robis ty. Ja som zase vcera robila, lebo mi velmi prisli na chut ;-)... A primiesala som aj trosku pesta...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia