Foto: kecemis
Vhodný doplnok k sledovaniu hokejového zápasu, ako napríklad Slovensko-Fínsko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 PL |
|
4-6 ks |
|
1 PL |
|
1 PL alebo tmavé |
|
1/2 ČL |
|
|
|
650 ml alebo v konzerve |
|
1/2 ČL |
|
1/2 hrnček na posypanie |
|
|
Postup
-
1
Umyte spenatove listy dame do vriacej vody. Ja davam vodu len na dno hrnca, tak 2 cm.
-
2
Priblizne po 3 minutach su listy zvadnute. Dam ich odkvapkat.
-
3
Ako sa varil spenat, pripravim si koreniny a cesnak. Nasucho si oprazime koreniny, pridam olej a pridame cesnak a najemno nasekane articoky (nemusia byt) a chvilu oprazime, asi minute az dve.
-
4
pridam nasekane rajciny....
-
5
..a spenat. Privediem do varu a necham troche odparit vodu uvolnenu z rajcin a spenatovych listov a dam rozmixovat. Kto ma rad hrubsie spenatove kusy, spenat nasekany na drobnejsie, alebo podla svojho zelania, sa pride az po rozmixovani.
-
6
Z mixera to dam do vacsej nadoby, posypem parmezanom a dam do rury zapiect, priblizne na 3 minuty. Podavame v celku, alebo .....
-
7
... to dame hned do mansich misiek, posypeme syrom a dame zapiect. Podavam zo zeleninou alebo cipsami.
-
8
Typ nakoniec: kto ma rad stredomorsku kuchynu, moze articoky vymenit za ancovicky a fenikel.
Diskusia k receptu