Foto: patrick
Prvý krát čo som robil domáce ravioli a boli úžasné :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky a vajec vymiesime cesto, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme chvíľu oddýchnuť.
- 2
Na olivovom oleji si opražíme nakrájané šampiňóny, pridáme nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, špenát, ochutíme muškátovým orechom, soľou a korením. Keď sa špenát sparí tak dáme túto zmes na dosku a nasekáme ju nadrobno. Zmiešame v miske s ricottou, citrónovou kôrou a nastrúhaným parmezánom a podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- 3
Cesto vyvaľkáme natenko a kladieme naň kôpky plnky čajovou lyžičkou. Tie zakryjeme druhým plátom cesta a dobre popritláčame okolo plnky aby sme dostali von všetok vzduch. Potom povykrajujeme ravioli a uvaríme ich v osolenej vode zhruba 3 minúty.
- 4
V panvici si zohrejeme olivový olej, rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú šalviu a šťavu z polky citróna. Keď máme cestoviny uvarené tak ich dáme rovno do šalviového masla v ktorom ich obalíme a môžeme podávať. Na tanieri ich ešte môžeme posypať strúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu