Foto: koitina
Tento recept robím v lete skoro každý týždeň. Je výborný svieži a ľahký akoby stvorený na letné dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukiny pokrájame na kolieska a opražíme na rozohriatom oleji, v ktorom sme vopred krátko spenili nadrobno nakrájaný cesnak a trocha nakrájanej petržlenovej vňate.
- 2
K cukinám pridáme pokrájané olúpané paradajky, posolíme, pokoreníme a zmes dusíme do zhustnutia. Môžme pridať aj paradajkový pretlak. Ku koncu varenia hodím ešte pár lístkov bazalky.
- 3
Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorom opražíme mäsko. Mäsko som si pridala ja, no tento recept je dobrý aj bez neho :-)
- 4
Medzitým uvaríme cestoviny, premiešame s omáčkou, posypeme osmahnutým mäskom a na tanieri posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu