Kukuričné špagety s restovanými paradajkami
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 1. mája 2013
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 1. mája 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mierne osolenej vode zblanžírujeme čerstvé paradajky, ktoré po uvarení prudko zachladíme vo vode s ľadom a ošúpeme.
- 2
Paradajky zbavíme jadierok, pokrájame na väčšie kúsky a dáme ich na orestovanú na kocky nakrájanú šalotku s cesnakom. Spolu podusíme.
- 3
Do takto pripravenej zmesi vložíme uvarené kukuričné špagety, ktoré dochutíme soľou, mletým čiernym korením, čerstvo nasekanou bazalkou a pred podávaním posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu