Kukuričné špagety s restovanými paradajkami

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 1. mája 2013
Kukuričné špagety s restovanými paradajkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g
100 g
100 ml
30 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
100 g




Postup

  1. 1

    V mierne osolenej vode zblanžírujeme čerstvé paradajky, ktoré po uvarení prudko zachladíme vo vode s ľadom a ošúpeme.

  2. 2

    Paradajky zbavíme jadierok, pokrájame na väčšie kúsky a dáme ich na orestovanú na kocky nakrájanú šalotku s cesnakom. Spolu podusíme.

  3. 3

    Do takto pripravenej zmesi vložíme uvarené kukuričné špagety, ktoré dochutíme soľou, mletým čiernym korením, čerstvo nasekanou bazalkou a pred podávaním posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia