Foto: izabella929
Jednoduché a chutné jedlo 2 v 1...všetko sa nachádza v jednej guľke, už iba vynikajúci šalát, buď z čerstvej zeleniny, alebo zo zaváranej...ryža je Zobraziť celý popisJednoduché a chutné jedlo 2 v 1...všetko sa nachádza v jednej guľke, už iba vynikajúci šalát, buď z čerstvej zeleniny, alebo zo zaváranej...ryža je ako príloha k mäsu, ktoré sa náchádza v strede guľky..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
1 kl |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 hrsť približne |
|
1 dl |
|
2,5 dl |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
na obalovanie: | |
2 ks |
|
6 PL |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
ako prvé som si namočila dubáky do vlažnej vody...pokrájala cibuľu a strúčik cesnaku na kocočky...
-
2
pripravila som si mäso, ktoré som umyla a pokrájala na úzke pásy pred mletím na elektrickom mlynčeku...
-
3
na 1 lyžici masti som opražila cibuľu a cesnak..
-
4
pridala som pomleté mäso...
-
5
podusila a pokropila vínom..za stáleho miešania som ho dusila a podlievala, kým sa šťava úplne neodparila...potom som pridala hríby..
-
6
pridala som hrášok..
-
7
paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie...miešala a dusila, pokiaľ mäso nezmäkne , približne 40 min...
-
8
do uvarenej scedenej ryže som ešte za tepla pridala 2 celé vajcia, strúhaný parmezán a strúhaný eidam,.,,,z eidamu som si odložila a urobila kocky 1x1 cm..tie budem dávať do stredu guľky...
-
9
do ryže som potom vmiešala kávovú lyžičku šafránu...zmiešala a nechala vychladiť...hotové udusené mäso som tiež nechala chladiť..
-
10
z vychladnutej ryže som formovala guľky...párny počet...jedna guľka bude spodok guľky do ktorej sa urobí lyžicou jamka a do jamky sa uloží za lyžicu plnky a do stredu sa položí kocka eidamu...a prikryje sa druhou párnou guľkou...
-
11
takto som plnila guľky...
-
12
hotové naplnené guľky som obalila vo vajci a v strúhanke...ja nepoužívam trojobal, lebo si strúhanku robím sama a tá je jemná, takže dobre a spoľahlivo mi nahrádza aj múku...
-
13
vyprážala v horúcej masti...
-
14
všetky guľky vypražené...tieto guľky sa môžu robiť aj podobe jednohubiek...záleží iba na vás, akú veľkosť si zvolíte...sú chutné so šalátom...nevyžaduje ďalšiu prílohu..najradšej ich mám počas leta s paradajkovým šalátom..to mne najviac chutí...
-
15
pripravila na tanier...ako prílohu som ponúkla mrkvový sterilizovaný šalát a kapustovým...prajem dobrú chuť...
varecha.pravda.sk/recepty/ryzove-gulky-fotorecept/20315-r...
je to jednoduché. Jedna guľka ide hore, druhá dole a ak máš aj tretiu
-nevadí- trtni ju do vajca, strúhanky a usmaž ju aj tak .
japonci ich majú menšie ???
dobrý nápad, len si ho mohla napísať skôr. Medulienka mala s
guľkami problémy, ale už sme o vyriešíli.