Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Držky po florentínsky

Hovädzie mäso

Tak tento recept som minule zbadala v telke u kamaráta kde išli staré diely "S Italem v...

prazdny

Hubové klobúky plnené špenátom

Bezmäsité jedlá

Inspiracia pochadza z internetu.

prazdny

Taliansky dresing

Bezmäsité jedlá

Mozno sa niekomu zide. Ja ho pouzivam casto a najlepsi je, ked postoji jeden den....

prazdny

Ravioli alla puttanesca

Cestoviny

Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...

prazdny

Celozrnné špagety s cuketou a brokolicou

Cestoviny

Chutný, zdravý, rýchly obed alebo večera.

prazdny

Mozzarellovo-špenátové mafiny

Bezmäsité jedlá

Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....

prazdny

Polievka z Pávie (zuppa pavese)

Večera

Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...

prazdny

Avokádové cestoviny

Cestoviny

Ešte stále som nastavená v predštátnicovom "mode", takže jednoduché recepty momentálne vedú... A tieto cestoviny...

prazdny

Cukinovo-slaninkové špagety

Bravčové mäso

Toto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu...

prazdny

Zemiakový závin

Hlavné jedlá

netradičné využitie zemiakov

prazdny

Talianska bábovka

Bezmäsité jedlá

Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.

prazdny

Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa...

prazdny

Kuracie rizoto

Kuracie mäso

Komerčný recept<br /> Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.

prazdny

Karfiolový krém s pekanovým pečivom

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...

prazdny

Zemiakové rezance s orechovou omáčkou

Cestoviny

Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....

prazdny

Špenátové rizoto

Bezmäsité jedlá

Výborné špenátové rizoto pripravené tak trochu na taliansky spôsob, t. j. šmrncnuté troškou bieleho vína...

prazdny

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou

Hovädzie mäso

Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

prazdny

Medové teľacie kotlety

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br /> Voňavé medové kotlety s lahodnými zemiakmi sú ideálnou voľbou nie len pre letné ale akékoľvek...

prazdny

Baklažán na parmský spôsob

Bezmäsité jedlá

Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

prazdny

Zapekané cannelloni so špenátom

Cestoviny

Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

Hovädzie mäso

Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

prazdny

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom

Cestoviny

Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

prazdny

Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom

Kuracie mäso

Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný,...

prazdny

Tuniakové fašírky so zemiakmi

Hlavné jedlá

Nechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako...

prazdny

Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou

Hlavné jedlá

Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...

prazdny

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom

Cestoviny

Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

prazdny

Ovsená kaša à la risotto

Bezmäsité jedlá

Niekedy vzniknú aj takéto chutné a rýchle recepty a hlavne jednoduché.

prazdny

Minestrone

Bezmäsité jedlá

Hustá, sýta a v zime ideálna talianska polievka na môj spôsob.