Talianske kuracie rizoto
Foto: podravka
Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Zobraziť celý popisTalianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!
porcií
príprava
Postup
-
1
Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji nasekaný cesnak a nakrájaný zeler. Keď začne zeler mierne hnednúť (asi po 10 minútach), nasypeme do panvice ryžu a po chvíľke prilejeme biele víno. Víno necháme zovrieť a pár minút povaríme, aby sa vyparil alkohol.
- 2
Vývar si zohrejeme v inej nádobe. Jednu naberačku vývaru vlejeme do rizota. Stíšime plameň a miešame, až kým ryža absorbuje vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru a opäť miešame. Toto pravidelne opakujeme, kým spotrebujeme všetok vývar.
- 3
Potom vmiešame do rizota nastrúhaný parmezán. Keď sa roztopí, zjemníme rizoto hrudkou masla, ktorú jemne vmiešame do rizota.
- 4
Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 5
Kuracie prsia dochutíme Podravkou grill classic a opražíme na grilovacej panvici. Nakrájame ich na menšie kúsky a vmiešame do rizota.
- 6
Podávame teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.
Tiež kuracie rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Predstava slovenskeho rizota je sucha spicata ryza zo vcera, obrate kosti z polievky, hrasok s karotkou, kukurica a emental, nie viac ako 30%tny. To sa natlaci do velkej varechy a vyklopi na plytky tanier. Nemozes cakat taky sok a skok, aby zrazu riza plavala v tanieri. Ale podravka je na dobrej ceste.
hneď by som si dala, na tom sme vyrastli, a vlastne vsetko zdrave az na ten emental, ten sme si odpustili
Ja teda nie, nam to robili v zavodke a dali do toho kuracie zbytky z polievky. Dodnes pamatam na tie hrube mastne koze z kridel a chrupavky, brrrrrrrrrrrrr.
Pripájam sa, toto už v detstve bolo naše slovenské rizoto. Aj s tou kyslou uhorkou. Veru chutilo. Tak nám pri jedení uši strihali.