Talianske kuracie rizoto

podravkaPodravka, 8. septembra 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Talianske kuracie rizotoFoto: podravka

Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

6
porcií
45 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji nasekaný cesnak a nakrájaný zeler. Keď začne zeler mierne hnednúť (asi po 10 minútach), nasypeme do panvice ryžu a po chvíľke prilejeme biele víno. Víno necháme zovrieť a pár minút povaríme, aby sa vyparil alkohol.

  2. 2

    Vývar si zohrejeme v inej nádobe. Jednu naberačku vývaru vlejeme do rizota. Stíšime plameň a miešame, až kým ryža absorbuje vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru a opäť miešame. Toto pravidelne opakujeme, kým spotrebujeme všetok vývar.

  3. 3

    Potom vmiešame do rizota nastrúhaný parmezán. Keď sa roztopí, zjemníme rizoto hrudkou masla, ktorú jemne vmiešame do rizota.

  4. 4

    Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  5. 5

    Kuracie prsia dochutíme Podravkou grill classic a opražíme na grilovacej panvici. Nakrájame ich na menšie kúsky a vmiešame do rizota.

  6. 6

    Podávame teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist