Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Foto: podravka
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.
porcie
príprava
Suroviny
100 g |
|
450 g |
|
1 |
|
100 g änakrájaná na malé kúsky) |
|
štipka |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
Omáčka: | |
20 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
300 ml |
|
|
|
1/4 lyžičky |
|
4 lyžice |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.
- 2
Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.
- 3
Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.
- 4
Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.
- 5
Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.
- 6
Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.
- 7
Podávanie: Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.
- 8
Rada: Krekry môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu