Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke

podravka - fotkapodravka, 8. marca 2018. Komerčný recept.
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Foto: podravka

Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

100 g
450 g
1
100 g änakrájaná na malé kúsky)
štipka
1 lyžička
1 lyžica
2 lyžice
1 lyžica
Omáčka:
20 g
50 g
100 g
2 lyžice
300 ml
1/4 lyžičky
4 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.

  2. 2

    Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.

  3. 3

    Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.

  4. 4

    Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.

  5. 5

    Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.

  6. 6

    Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.

  7. 7

    Podávanie: Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.

  8. 8

    Rada: Krekry môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia