Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 26. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
3 ks väčšie |
|
2 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
Koriandrové pesto: | |
20 g |
|
|
|
30 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Ryžové koláčiky: | |
200 g |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa položíme na rozpálenú panvicu kožou nadol. Pečieme zhruba 5 minút na miernom ohni. Potom ho dáme na plech kožou hore a dopekáme 10 – 12 minút pri 180 °C.
- 2
Zelenina: Zeleninu očistíme a umyjeme. Z mrkvy a cukety nastrúhame pomocou škrabky na zemiaky pásiky pozdĺž celej zeleniny. Hrášok a klíčky umyjeme. Mrkvu, cuketu, hrášok a klíčky opražíme na oleji a podlejeme teriyaki omáčkou.
- 3
Koriandrové pesto: Píniové oriešky prehrejeme na panvici, aby sa uvoľnili oleje v orieškoch. Oriešky nesmú zhorieť, majú mať jemne zlatistú farbu, potom ich odložíme z panvice vychladnúť. Do vyššej nádoby dáme olivový olej, pridáme koriander aj so stopkami a mixujeme. Pridáme parmezán a vychladnuté oriešky, ktoré jemne mixujeme do zmesi. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- 4
Ryžové koláčiky: Ryžu uvaríme podľa návodu. Do uvarenej ryže nastrúhame kôru z 1 citróna. Ryžu pomocou formičky vytvarujeme do ľubovoľného tvaru a vypražíme dozlatista.
- 5
Lososa podávame na opraženej zelenine s teriyaki omáčkou a ryžovým koláčikom. Steak z lososa prelievame koriandrovým pestom.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu