Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové guľôčky

podravka - fotkapodravka, 3. augusta 2017. Komerčný recept.
Ryžové guľôčky
Foto: podravka

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

50 g
80 g
200 g
štipka
500 ml
1 PL
50 g strúhaný
200 g čerstvý
1 PL čerstvá nakrájaná
80 g
1 ks
 na vypraženie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.

  2. 2

    Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.

  3. 3

    Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.

  4. 4

    Vypražené guľôčky vyložíme na savý papier, aby odsal prebytočný tuk.

  5. 5

    Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

  6. 6

    Rada: Na prípravu tohto pokrmu použijeme guľatú ryžu.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
vyprazane velmi stihlu liniu neustrazi, ale co na tom, gulky vyzeraju super. urcite ich pripravim v dohladnej dobe :)