Ryžové guľôčky
Foto: podravka
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé Zobraziť celý popisJe známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.
porcie
príprava
Suroviny
50 g |
|
80 g |
|
200 g |
|
štipka |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
50 g strúhaný |
|
200 g čerstvý |
|
1 PL čerstvá nakrájaná |
|
80 g |
|
1 ks |
|
na vypraženie |
|
Postup
-
1
Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, vegetu s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
- 2
Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
- 3
Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
- 4
Vypražené guľôčky vyložíme na savý papier, aby odsal prebytočný tuk.
- 5
Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.
- 6
Rada: Na prípravu tohto pokrmu použijeme guľatú ryžu.
Tiež ryžové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu