Kuskus s cviklou k lososovému steaku
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa rozkrojíme na štyri rovnaké steaky, osolíme, okoreníme mletým korením a pridáme najemno nasekaný tymian, na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme po oboch stranách asi dve minúty a potom na slabom plameni dopekáme ešte 10 minút.
- 2
Kuskus zalejeme 400 ml vriacej osolenej vody, prikryjeme a necháme odložené bokom, aby kuskus napučal. Červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom pripravenú repu, pridáme kryštálový cukor, soľ a mleté čierne korenie.
- 3
Repu premiešame s kuskusom spolu na panvici, pridáme najemno nasekaný koriander, hobliny parmezánu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a mletým korením.
Tiež steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu