Kuskus s cviklou k lososovému steaku

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuskus s cviklou k lososovému steaku Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Lososa rozkrojíme na štyri rovnaké steaky, osolíme, okoreníme mletým korením a pridáme najemno nasekaný tymian, na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme po oboch stranách asi dve minúty a potom na slabom plameni dopekáme ešte 10 minút.

  2. 2

    Kuskus zalejeme 400 ml vriacej osolenej vody, prikryjeme a necháme odložené bokom, aby kuskus napučal. Červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom pripravenú repu, pridáme kryštálový cukor, soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Repu premiešame s kuskusom spolu na panvici, pridáme najemno nasekaný koriander, hobliny parmezánu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a mletým korením.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist