Kuskus s cviklou k lososovému steaku
			   Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
		   
		   šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Lososa rozkrojíme na štyri rovnaké steaky, osolíme, okoreníme mletým korením a pridáme najemno nasekaný tymian, na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme po oboch stranách asi dve minúty a potom na slabom plameni dopekáme ešte 10 minút.
- 2
 Kuskus zalejeme 400 ml vriacej osolenej vody, prikryjeme a necháme odložené bokom, aby kuskus napučal. Červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom pripravenú repu, pridáme kryštálový cukor, soľ a mleté čierne korenie.
- 3
 Repu premiešame s kuskusom spolu na panvici, pridáme najemno nasekaný koriander, hobliny parmezánu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a mletým korením.
Tiež steak:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu