Slané pečivo
Slané pečivo

Keto a low carb škvarkové a parmezánové biscuity

aszabka - bez fotkyaszabka, 23. decembra 2017
Keto a low carb škvarkové a parmezánové biscuity
Foto: aszabka

Na škvarky a syr nedám dopustiť :)

30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Škvarkové biscuity:
100 g
1 ks
20 g
30 g
20 g (prášok)
10 g
20 g
1 a 1/2 odmerky
Parmezánové biscuity:
2 ks
15 g
20 g
20 g
60 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Na škvarkové biscuity si vyšľaháme vajce, maslo, horčicu (používam Boneco z Tesca), škvarky v sekáčiku (choppri). V miske si zmiešame sypké suroviny, pridáme mčk, soľ, ochutnáme a doladíme. Neviem však poradiť, čím nahradiť proteín, ja ho pridávam do pečenia preto, aby mali biscutiy "príjemnejšie" nutričné hodnoty. Do sypkej zmesi nalejeme tekuté a poriadne premiešame. Musela som pridať 2 - 3 lyžice teplej vody, pretože ľan a psylium sú dosť savé. Cesto necháme pár minút odstáť a dávkujeme na plech s papierom na pečenie lyžicou, môžeme ich ňou i priateľsky poťapkať, aby neboli zubaté. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 - 25 minút. Mojich bolo 20 ks, nutričné hodnoty na 1 ks = Bielkoviny: 3,3 g, Sacharidy: 0,3 g, Tuky: 5,7 g.

  2. 2

    Na parmezánové biscuity si dáme roztopiť maslo a v miske si vymiešame ostatné suroviny metličkou. Pridáme maslo a vymiesime cesto, ktoré opäť dávkujeme na plech lyžicou ďalej od seba. Bolo ich 24 ks a trochu sa mi roztiekli, nabudúce pridám ešte kokosovej múky, budú vyššie. Nutričné hodnoty pri 24 kusoch na 1 ks = Bielkoviny: 1,3, Sacharidy: 0,1, Tuky: 3,1. Prvé chuťovo pripomínajú pagáče a tie druhé krekry.

  3. 3

    Pridáme k nim šunku, maslo, syr a máme výdatné raňajky. Prípadne z nich zobkáme a nezabúdame počas sviatkov cvičiť :)

Diskusia k receptu

strucik
V akom jazyku je názov receptu? Veď to nie je ani poriadne po slovensky, ani po anglicky.
katka78
Názov je v poriadku, "keto", "low carb", "dia" a pod. je predsa označenie špecifického typu jedla. Kto také hľadá, poľahky ho vďaka správnemu označeniu nájde.
afataga
mne sa pacia, skoda, ze nemam doma vsetky suroviny
ivan14
Sorry, ale dám přednost klasickým škvarkovým plackám nebo pagáčům. Nějak mě to neoslovuje.