Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia na batátovom pyré fotorecept

stripter - bez fotkystripter, 18. marca 2018
Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept)
Foto: stripter

Kačacie prsia na pyré zo sladkých zemiakov a zapečenou špargľou.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
podľa potreby
3 ks
2 dcl
2 ks
1 ks
75 g
3 ks
1 PL
2 dcl
podľa potreby
 (celý) na ozdobu
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Batáty pyré: Najprv si očistíme batáty, nakrájame ich na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku, ku ktorej na koniec pretlačíme cesnak.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú batáty mäkké, scedíme ich a pridáme k nim šalotku a kyslú smotanu. Zemiaky pretlačíme alebo použijeme ponorný mixér. Dochutíme soľou a korením.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karamelizovaná cibuľa: Cibuľu si nakrájame na zhruba rovnako hrubé pásiky. Do hlbšiej panvice alebo malého hrnca dáme trocha oleja a cibuľu upražíme, keď je takmer hotová, pridáme cukor a chvíľu ešte popražíme, ak je cukor rozpustený, tak pridáme aj ocot, ktorý vyredukujeme a všetko odstavíme, dochutíme soľou a korením (podľa seba).

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapečená špargľa: Špargľu zbavíme zdrevenených koncov (je to dôležité). Naukladáme ju na plech, pokropíme olivovým olejom, osolíme (morská hrubozrná je naj) a okoreníme. Takto pripravenú špargľu pečieme pri 180 °C asi 15 - 20 min. Naplánujte si to tak, aby ste špargľe po dopečení mohli hneď podávať, vtedy vyzerajú najlepšie.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kačacie prsia: Klasická príprava kačacích pŕs. Prsia umyjeme, osušíme, narežeme kožu, osolíme a okoreníme z oboch strán.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom si rozpálime zvyšok oleja a prsia vložíme do panvice najprv kožou nadol a takto necháme piecť asi 5 - 6 minút. Koža krásne pustí tuk. Potom prsia otočte a pečte na panvici ešte minútu až 2.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trúbu si rozohrejeme na 180 °C. Prsia uložíme do pekáča kožou nahor a prelejeme všetkým výpekom.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto pripravené prsia vložíme do rúry (odkryté) a pečieme asi 15 - 20 minút. Po 10-tich minútach ja priložím piecť aj tú špargľu. Keď sú prsia upečené, tak ich vyberieme, zabalíme zvlášť každý kus do alobalu a necháme 5 až 10 minút odstáť (to odporúčam dodržat, mäsko po nakrájaní rýchlo nevyschne). Potom prsia nakrojíme na asi centimeter hrubé plátky.

  9. 9

    Plating nechávam na vás. Špargľu ozdobte tak, že škrabkou na zemiaky na ňu nastrúhajte parmezán a pokvapkajte to citrónom. Fakt to spolu ladí. Dobrú chuť.

    Kačacie prsia na batátovom pyré (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre