Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou fotorecept
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 17. novembra 2017
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 17. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 20 minút.
-
2
Do mixéra dáme kešu orechy, cesnak, petržlenovú vňať, rukolu, zvyšný med, šťavu z jedného citróna, parmezán, 100 ml oleja a dôkladne všetko rozmixujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme pestom.
-
3
Potreté cesto preložíme tak, aby vznikli minimálne tri vrstvy. Z cesta nakrájame asi 2 cm tyčinky, ktoré pri ukladaní na plech zvrtneme. Potrieme vajcom a necháme podkysnúť asi 20 minút. Pečieme pri 180 °C 10–12 minút.
dakujem za krásny recept :-)