Slané pečivo
Slané pečivo

Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou fotorecept

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 17. novembra 2017
Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 ml
2 PL
200 ml
20 g
1 ks
30 g
100 g
70 g
70 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 20 minút.

    Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra dáme kešu orechy, cesnak, petržlenovú vňať, rukolu, zvyšný med, šťavu z jedného citróna, parmezán, 100 ml oleja a dôkladne všetko rozmixujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme pestom.

    Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potreté cesto preložíme tak, aby vznikli minimálne tri vrstvy. Z cesta nakrájame asi 2 cm tyčinky, ktoré pri ukladaní na plech zvrtneme. Potrieme vajcom a necháme podkysnúť asi 20 minút. Pečieme pri 180 °C 10–12 minút.

    Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mitzy
vyzerá to na skvelú kombináciu chutí
branka
mozno by som orechovo-cesnakovu plnku nazvala skor PESTO...