Bezlepkové halušky
Bezlepkové halušky

Bezlepkové zemiakové halušky fotorecept

novalim - fotkanovalim, 11. februára 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)
Foto: novalim

Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Zobraziť celý popisMnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme ho na bezlepkovú verziu. Dnes si môžete s nami uvariť bezlepkové zemiakové halušky zvané gnocchi. Sú základom mnohých jedál a je len na vás, s čím si ich pripravíte. My sme to poňali minimalisticky a spravili sme si ich s cuketou, slaninkou a parmezánom.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (uvarené v šupke)
200 g
2 KL
1/2 KL
1 ks
2 PL
1 ks
3 strúčiky
1 ks
150 g
50 g (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Uvarené a stále teplé zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo nastrúhame, premiešame s bezlepkovou múkou Promix UNI, soľou, muškátovým orieškom a vajíčkom a ručne vypracujeme kompaktné cesto. V prípade potreby si zľahka pomúčime ruky. Cesto necháme chvíľu odpočinúť.

  2. 2

    Potom ho premiesime na pomúčenej doske, vyšúľame z neho rolky s priemerom asi 1,5-2 cm a tie nakrájame ostrým nožom na centimetrové kúsky. Každý kúsok potom zboku zľahka stlačíme vidličkou, čím vytvoríme typický tvar halušiek gnocchi.

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rovno ich kladieme do vriacej osolenej vody a krátko ich povaríme, kým vyplávajú na povrch. Vyberieme ich, premiešame s trochou olivového oleja, aby sa nelepili, pridáme omáčku a podávame posypané parmezánom.

  4. 4

    Na omáčku si na olivovom oleji speníme nasekanú cibuľku a cesnak, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Krátko orestujeme, pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a ešte krátko porestujeme.

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

strucik
@Boxik (12.2.2018 17:03) a @Kimlo

Toto nie sú slovensko-rumunské halušky aké miesia bačovia pomocou rôznych varešiek na salašoch, ale talianske halušky gnocchi. A tie majú presne takýto tvar.
1x 123
boxik
@Strucik (12.2.2018 18:06)

Ale nie sú to halušky ,možno gnochi ,Talian ani netuší ako halušky vyzerajú a tento názov používa určite nejaký našinec čo má problémy s taliančinou ,alebo chce byť svetový. Haluška je práve ten tvar ktorý vytvorí ten bača na salaši.
slawi
Vyskusane a fantasticke :)

Pekne od Novalimu, ze sem dava zaujimave receptiky.
Ja ako bezlepkac pouzivam ich vyrobky.
haji
Píše se v úvodě: recept je úpravou italského originálu - bezlepkové zemiakové halušky zvané gnocchi. Stačí číst pozorně. Třaskavé téma a už to vidím, že bude muset Novalis upravit název na bezlepkové zemiakové gnochi.
haji
Gnocchi, potvorka c šlo na výlet.