Bezlepkové zemiakové halušky fotorecept
Foto: novalim
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Zobraziť celý popisMnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme ho na bezlepkovú verziu. Dnes si môžete s nami uvariť bezlepkové zemiakové halušky zvané gnocchi. Sú základom mnohých jedál a je len na vás, s čím si ich pripravíte. My sme to poňali minimalisticky a spravili sme si ich s cuketou, slaninkou a parmezánom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (uvarené v šupke) |
|
200 g |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
150 g |
|
50 g (strúhaný) |
|
Postup
-
1
Uvarené a stále teplé zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo nastrúhame, premiešame s bezlepkovou múkou Promix UNI, soľou, muškátovým orieškom a vajíčkom a ručne vypracujeme kompaktné cesto. V prípade potreby si zľahka pomúčime ruky. Cesto necháme chvíľu odpočinúť.
- 2
Potom ho premiesime na pomúčenej doske, vyšúľame z neho rolky s priemerom asi 1,5-2 cm a tie nakrájame ostrým nožom na centimetrové kúsky. Každý kúsok potom zboku zľahka stlačíme vidličkou, čím vytvoríme typický tvar halušiek gnocchi.
- 3
Rovno ich kladieme do vriacej osolenej vody a krátko ich povaríme, kým vyplávajú na povrch. Vyberieme ich, premiešame s trochou olivového oleja, aby sa nelepili, pridáme omáčku a podávame posypané parmezánom.
- 4
Na omáčku si na olivovom oleji speníme nasekanú cibuľku a cesnak, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Krátko orestujeme, pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a ešte krátko porestujeme.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto nie sú slovensko-rumunské halušky aké miesia bačovia pomocou rôznych varešiek na salašoch, ale talianske halušky gnocchi. A tie majú presne takýto tvar.
Ale nie sú to halušky ,možno gnochi ,Talian ani netuší ako halušky vyzerajú a tento názov používa určite nejaký našinec čo má problémy s taliančinou ,alebo chce byť svetový. Haluška je práve ten tvar ktorý vytvorí ten bača na salaši.
Pekne od Novalimu, ze sem dava zaujimave receptiky.
Ja ako bezlepkac pouzivam ich vyrobky.