Bezlepkové zemiakové halušky fotorecept

novalim - fotkaNovalim, 11. februára 2018 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)Foto: novalim

Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme ho na bezlepkovú verziu. Dnes si môžete s nami uvariť bezlepkové zemiakové halušky zvané gnocchi. Sú základom mnohých jedál a je len na vás, s čím si ich pripravíte. My sme to poňali minimalisticky a spravili sme si ich s cuketou, slaninkou a parmezánom.

4
porcie
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g (uvarené v šupke)
200 g
2 KL
1/2 KL
1 ks
2 PL
1 ks
3 strúčiky
1 ks
150 g
50 g (strúhaný)
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarené a stále teplé zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo nastrúhame, premiešame s bezlepkovou múkou Promix UNI, soľou, muškátovým orieškom a vajíčkom a ručne vypracujeme kompaktné cesto. V prípade potreby si zľahka pomúčime ruky. Cesto necháme chvíľu odpočinúť.

  2. 2

    Potom ho premiesime na pomúčenej doske, vyšúľame z neho rolky s priemerom asi 1,5-2 cm a tie nakrájame ostrým nožom na centimetrové kúsky. Každý kúsok potom zboku zľahka stlačíme vidličkou, čím vytvoríme typický tvar halušiek gnocchi.

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rovno ich kladieme do vriacej osolenej vody a krátko ich povaríme, kým vyplávajú na povrch. Vyberieme ich, premiešame s trochou olivového oleja, aby sa nelepili, pridáme omáčku a podávame posypané parmezánom.

  4. 4

    Na omáčku si na olivovom oleji speníme nasekanú cibuľku a cesnak, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Krátko orestujeme, pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a ešte krátko porestujeme.

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist