Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 2. augusta 2017
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 2. augusta 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 väčšie filety |
|
|
|
50 g |
|
50 g |
|
Polentová kaša: | |
150 g |
|
z 1 citróna |
|
|
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
Šafranová omáčka: | |
500 ml |
|
300 ml |
|
1 g |
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného kúpeľa a varíme pri teplote 65 °C asi 20 minút v rúre.
- 2
Polentová kaša: Do horúceho mlieka pridáme soľ, citrónovú kôru a polentu a varíme, kým nevznikne kaša. Nakoniec primiešame parmezán a maslo, ale už ďalej nevaríme.
- 3
Šafranová omáčka: Pol litra mlieka a smotanu dáme variť, pridáme šafran, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Nakoniec zahustíme škrobom a vložíme nakrájané plátky červenej čili papričky bez semienok.
- 4
Na tanier dáme polentovú kašu, prekrojenú rolku zo pstruha a pridáme šafranovú omáčku.
Tiež zo pstruha:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu