Rolka zo pstruha
Rolka zo pstruha

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 2. augusta 2017
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 väčšie filety
50 g
50 g
Polentová kaša:
150 g
z 1 citróna
100 g
50 g
Šafranová omáčka:
500 ml
300 ml
1 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného kúpeľa a varíme pri teplote 65 °C asi 20 minút v rúre.

  2. 2

    Polentová kaša: Do horúceho mlieka pridáme soľ, citrónovú kôru a polentu a varíme, kým nevznikne kaša. Nakoniec primiešame parmezán a maslo, ale už ďalej nevaríme.

  3. 3

    Šafranová omáčka: Pol litra mlieka a smotanu dáme variť, pridáme šafran, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Nakoniec zahustíme škrobom a vložíme nakrájané plátky červenej čili papričky bez semienok.

  4. 4

    Na tanier dáme polentovú kašu, prekrojenú rolku zo pstruha a pridáme šafranovú omáčku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia