Kuracie toliare s cviklovým čatní
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie Zobraziť celý popisKuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou cenou a dôkladnosť pred rýchlosťou.
porcie
príprava
Suroviny
Kuracie toliare: | |
500 g (mleté) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na obaľovanie |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Čatní: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme nasekaný cesnak, necháme prehriať, pridáme nahrubo nastrúhanú očistenú cviklu, rozmixované paradajky, drvenú rascu, podlejeme vodou, ochutíme soľou a korením a dusíme 15 minút, kým nie je cvikla mäkká.
- 2
Kým sa dusí čatní, pripravíme toliariky. Z pomletého kuracieho mäsa s nastrúhanou cuketou, nakrájanou cibuľkou, so soľou a s korením vymiešame zmes.
- 3
Tvoríme toliariky, ktoré obalíme v pomletých ovsených vločkách premiešaných so strúhaným parmezánom. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany.
- 4
Keď je cvikla hotová, nastrúhame do nej parmezán, pridáme mlieko, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti.
Tiež kuracie fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu