Kuracie fašírky
Kuracie fašírky

Kuracie toliare s cviklovým čatní

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. mája 2018
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie Zobraziť celý popisKuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou cenou a dôkladnosť pred rýchlosťou.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Kuracie toliare:
500 g (mleté)
1 ks
2 ks
 podľa chuti
podľa potreby na obaľovanie
2 PL
Čatní:
4 ks
2 ks
6 ks
4 strúčiky
400 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme nasekaný cesnak, necháme prehriať, pridáme nahrubo nastrúhanú očistenú cviklu, rozmixované paradajky, drvenú rascu, podlejeme vodou, ochutíme soľou a korením a dusíme 15 minút, kým nie je cvikla mäkká.

  2. 2

    Kým sa dusí čatní, pripravíme toliariky. Z pomletého kuracieho mäsa s nastrúhanou cuketou, nakrájanou cibuľkou, so soľou a s korením vymiešame zmes.

  3. 3

    Tvoríme toliariky, ktoré obalíme v pomletých ovsených vločkách premiešaných so strúhaným parmezánom. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany.

  4. 4

    Keď je cvikla hotová, nastrúhame do nej parmezán, pridáme mlieko, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti.

Diskusia k receptu