Cuketový koláč
Cuketový koláč

Cuketový koláč

mirop - bez fotkymirop, 29. októbra 2017
Cuketový koláč
Foto: mirop

Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...

4-6
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 malý ks
2 strúčiky
4 PL
2 - 3 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Ruru vyhrejeme na 200 stupnov, cesto vyvalkame, polozime na plech s papierom na pecenie a vytvarujeme okraje vysoké asi 2 cm.

  2. 2

    Cukety nakrajame na tenke platky, v miske zakvapneme olivovym olejom, poriadne osolime, okorenime a dobre premiesame. Mascarpone vymiesame s polovicou parmezanu a zmesou potrieme dno kolaca. Navrch poukladame kolieska cukety na sposob rybich supin (aby sa platky jemne prekryvali). Pecieme cca 15 minut. Potom posypeme zvysnym parmezanom a pecieme este 15 - 20 minut. Hotovo.

  3. 3

    Mala poznamka: Rovnako dobru sluzbu ako macsarpone nam urobi aj gervais (zerve) alebo Lucina.

Diskusia k receptu

helena10
Pozerám si recepty a tento koláč sa tu už nachádza, videla som ho aj u inej varecháčky, ale mne to nevadí... Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia