Foto: mirop
Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ruru vyhrejeme na 200 stupnov, cesto vyvalkame, polozime na plech s papierom na pecenie a vytvarujeme okraje vysoké asi 2 cm.
- 2
Cukety nakrajame na tenke platky, v miske zakvapneme olivovym olejom, poriadne osolime, okorenime a dobre premiesame. Mascarpone vymiesame s polovicou parmezanu a zmesou potrieme dno kolaca. Navrch poukladame kolieska cukety na sposob rybich supin (aby sa platky jemne prekryvali). Pecieme cca 15 minut. Potom posypeme zvysnym parmezanom a pecieme este 15 - 20 minut. Hotovo.
- 3
Mala poznamka: Rovnako dobru sluzbu ako macsarpone nam urobi aj gervais (zerve) alebo Lucina.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu