Zapekaná cuketa a paradajky fotorecept
Foto: kecemis
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Zapol som ruru na 210 °C. V panvici som dal rozohria olej. Medzi tym som ocistil cibulu, ja som pouzil 4 ks. Kazdy podla vlastnej chuti. Nakrajal na tenke pasky a dal na rozhoruceny olej. Stiahol som teplotu osolil a okorenil. Cibulu som opekal takmer do karamelizovania. To mi zobralo asi 20 minut. V tomto case okrem miesania cibule som nakrajal cuketu a rajcinu na kolieska s hrubkou priblizne 0,6 cm.
-
2
Ked bola cibula takmer skaramelizovana, prelozil som ju do zapekacej nadoby. Rozhrnul som ju po celom dne.
-
3
Zacal som ukladat: jeden rad cukety a na to dalsi rad paradajok. Popri tom som cuketu a pradajku prekladal asi 1/3. A tak som pokracoval, az moja nadoba bola plna. Posypal som to solou, korenim a susenym oregano. Nakoniec som posypal parmezanom.
-
4
Dal som do rury s pokrievkou na 15 minut a potom som pokrievku dal prec a zapiekol dalsich par minut. Ked to vsetko dostalo zlatistu farbu, cuketa a paradajky boli akurat, skoncil som s pecenim. Nechal som desat ,minut postat a podaval som ako prilohu k masu.
Dakujem za vyskusanie a pridanie pekneho fota. Som rad, ze chutilo.
Som rad, ze si vyskusala a ver alebo nie aj mna inspirovala. Tiez mi zostala ryza tak som sa nehal zlakat tvojov upravou. Dakujem za comment.