Zapekaná zelenina
Zapekaná zelenina

Zapekaná cuketa a paradajky fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 27. februára 2018
Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept)
Foto: kecemis

Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.

3-5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

4 - 8 ks
3 - 5 ks
1/2 pohára
3 - 4 PL
2 - 4 ks
1 - 2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapol som ruru na 210 °C. V panvici som dal rozohria olej. Medzi tym som ocistil cibulu, ja som pouzil 4 ks. Kazdy podla vlastnej chuti. Nakrajal na tenke pasky a dal na rozhoruceny olej. Stiahol som teplotu osolil a okorenil. Cibulu som opekal takmer do karamelizovania. To mi zobralo asi 20 minut. V tomto case okrem miesania cibule som nakrajal cuketu a rajcinu na kolieska s hrubkou priblizne 0,6 cm.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked bola cibula takmer skaramelizovana, prelozil som ju do zapekacej nadoby. Rozhrnul som ju po celom dne.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zacal som ukladat: jeden rad cukety a na to dalsi rad paradajok. Popri tom som cuketu a pradajku prekladal asi 1/3. A tak som pokracoval, az moja nadoba bola plna. Posypal som to solou, korenim a susenym oregano. Nakoniec som posypal parmezanom.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dal som do rury s pokrievkou na 15 minut a potom som pokrievku dal prec a zapiekol dalsich par minut. Ked to vsetko dostalo zlatistu farbu, cuketa a paradajky boli akurat, skoncil som s pecenim. Nechal som desat ,minut postat a podaval som ako prilohu k masu.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
To je skvelý recept, jednoduchý, určite chutný, dostupné suroviny, hlavne v lete. Aj samé by to bolo fajn, ale ako príloha k mäsu úplne super. V lete niekedy neviem, čo s cuketkami, tak dúfam, že dovtedy naňho nezabudnem. Samozrejme KK.
haji
Pěkný recept a z domácích letních surovin vyjde výborné chuti!
mitzy
oooch mňam! je to krásne a chutné predjedlo, príloha, kľudne hlavné jedlo. ja som také podobné mala na svadbe. je to neskutočne dobrá kombinácia. navnadil si, už viem, čo na večeru :)
lilyre
Super jedlo aj pre tých, čo sa snažia upraviť svoju váhu, ako ja ... Pochvala !!!
kecemis
Dakujem ludkovia za nahliadnutie. Potesi ma ak vyskusate.
siisa
Výborné jedlo, všestranné využitie. Vďaka ra super recept :)
pivonka
Aj ja som dnes použila tento recept. Ostala mi uvarená ryža a tak som ju dala do misy z jenského skla, na ňu naukladala rajčiny a cukinu, ochutila. Syr som mala gorgonzolu, tak som použila ten. Bolo to výborné, od zeleniny šťavnaté a trochu kyselkavé. Bola som prekvapená, ako mi zelenina chutí.
kecemis
@Pivonka (17.7.2018 20:01)
Som rad, ze si vyskusala a ver alebo nie aj mna inspirovala. Tiez mi zostala ryza tak som sa nehal zlakat tvojov upravou. Dakujem za comment.