Zapekaná zelenina
Zapekaná zelenina

Zapekaná cuketa a paradajky fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 27. februára 2018
Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept)
Foto: kecemis

Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.

3-5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

4 - 8 ks
3 - 5 ks
1/2 pohára
3 - 4 PL
2 - 4 ks
1 - 2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapol som ruru na 210 °C. V panvici som dal rozohria olej. Medzi tym som ocistil cibulu, ja som pouzil 4 ks. Kazdy podla vlastnej chuti. Nakrajal na tenke pasky a dal na rozhoruceny olej. Stiahol som teplotu osolil a okorenil. Cibulu som opekal takmer do karamelizovania. To mi zobralo asi 20 minut. V tomto case okrem miesania cibule som nakrajal cuketu a rajcinu na kolieska s hrubkou priblizne 0,6 cm.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked bola cibula takmer skaramelizovana, prelozil som ju do zapekacej nadoby. Rozhrnul som ju po celom dne.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zacal som ukladat: jeden rad cukety a na to dalsi rad paradajok. Popri tom som cuketu a pradajku prekladal asi 1/3. A tak som pokracoval, az moja nadoba bola plna. Posypal som to solou, korenim a susenym oregano. Nakoniec som posypal parmezanom.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dal som do rury s pokrievkou na 15 minut a potom som pokrievku dal prec a zapiekol dalsich par minut. Ked to vsetko dostalo zlatistu farbu, cuketa a paradajky boli akurat, skoncil som s pecenim. Nechal som desat ,minut postat a podaval som ako prilohu k masu.

    Zapekaná cuketa a paradajky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
To je skvelý recept, jednoduchý, určite chutný, dostupné suroviny, hlavne v lete. Aj samé by to bolo fajn, ale ako príloha k mäsu úplne super. V lete niekedy neviem, čo s cuketkami, tak dúfam, že dovtedy naňho nezabudnem. Samozrejme KK.
oooch mňam! je to krásne a chutné predjedlo, príloha, kľudne hlavné jedlo. ja som také podobné mala na svadbe. je to neskutočne dobrá kombinácia. navnadil si, už viem, čo na večeru :)
Aj ja som dnes použila tento recept. Ostala mi uvarená ryža a tak som ju dala do misy z jenského skla, na ňu naukladala rajčiny a cukinu, ochutila. Syr som mala gorgonzolu, tak som použila ten. Bolo to výborné, od zeleniny šťavnaté a trochu kyselkavé. Bola som prekvapená, ako mi zelenina chutí.

Pridaj komentár k receptu: