Bryndzové gnudi fotorecept
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 25. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 25. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30 g. Varíme v osolenej vode.
-
2
Plátky guanciale – bravčového laloku – vypečieme dochrumkava. Na zvyšnom tuku opečieme uvarené guľky. Podávame s ľubovoľnou omáčkou.
-
3
Pôvodný recept na gnudi obsahuje kvalitnú ricottu, najlepšie čerstvú, ktorá nie je príliš riedka. Týka sa to aj bryndze, uprednostňujeme nákup tej najkvalitnejšej s minimálnym obsahom 50 percent ovčej hrudky.
? a jaké tedy navrhuješ řešení!?
a) češi se naučí slovensky
b) redakce to bude překládat
c) Češi opustí Varechu
Myslím si ale, že málokdo na Varese má problémy s češtinou, nebo Češi se slovenštinou.
Tento rcp je podla teba v akom jazyku?
Toto je problém väčšiny zahraničných receptov, niektoré suroviny sa skrátka nedajú do slovenčiny preložiť. Všetko sa nedá otrocky preložiť, lebo by bol význam úplne iný - guanciale je úplne iný lalok, ako ho poznáme my. . Ke´d budeme variť s guanciale dosť dlho, možno to nejako preložíme, alebo poslovenčíme, alebo aj nie - viď pizza - špagety.