Bryndzové guľky
Bryndzové guľky

Bryndzové gnudi fotorecept

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 25. mája 2018
Bryndzové gnudi (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
100 g
8 g
2 g
50 ml
Navrch:
120 g




Postup

  1. 1

    Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30 g. Varíme v osolenej vode.

    Bryndzové gnudi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky guanciale – bravčového laloku – vypečieme dochrumkava. Na zvyšnom tuku opečieme uvarené guľky. Podávame s ľubovoľnou omáčkou.

    Bryndzové gnudi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pôvodný recept na gnudi obsahuje kvalitnú ricottu, najlepšie čerstvú, ktorá nie je príliš riedka. Týka sa to aj bryndze, uprednostňujeme nákup tej najkvalitnejšej s minimálnym obsahom 50 percent ovčej hrudky.

Diskusia k receptu

mijaita
@Majsterka (26.5.2018 09:29)

? a jaké tedy navrhuješ řešení!?
a) češi se naučí slovensky
b) redakce to bude překládat
c) Češi opustí Varechu

Myslím si ale, že málokdo na Varese má problémy s češtinou, nebo Češi se slovenštinou.
bubaya
@Majsterka (26.5.2018 09:29)

Toto je problém väčšiny zahraničných receptov, niektoré suroviny sa skrátka nedajú do slovenčiny preložiť. Všetko sa nedá otrocky preložiť, lebo by bol význam úplne iný - guanciale je úplne iný lalok, ako ho poznáme my. . Ke´d budeme variť s guanciale dosť dlho, možno to nejako preložíme, alebo poslovenčíme, alebo aj nie - viď pizza - špagety.
evanaaa
Čo nepoznám, si vyGOOGLim, alebo niekde pohľadám, ak sa dá nahradiť iným, nahradím, alebo ak nie, nevarím to...inak, kto sem na Varechu často chodí, tak sa naučí aj nepoznané, mne to tu pomáha, viem veľa vecí o ktorých som nemala tušenia, aj čo sa týka cudzozemských surovín a potravín.