Bryndzové gnudi fotorecept

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 25. mája 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bryndzové gnudi (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
100 g
8 g
2 g
50 ml
Navrch:
120 g
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30 g. Varíme v osolenej vode.

    Bryndzové gnudi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky guanciale – bravčového laloku – vypečieme dochrumkava. Na zvyšnom tuku opečieme uvarené guľky. Podávame s ľubovoľnou omáčkou.

    Bryndzové gnudi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pôvodný recept na gnudi obsahuje kvalitnú ricottu, najlepšie čerstvú, ktorá nie je príliš riedka. Týka sa to aj bryndze, uprednostňujeme nákup tej najkvalitnejšej s minimálnym obsahom 50 percent ovčej hrudky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist